The Descent Part 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Descent Part 2
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] monsterfilm, eventyrfilm[1]
Utgivelsesår2009
NasjonalitetStorbritannia
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJon Harris[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusJames Watkins[3] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Christian Colson
MusikkDavid Julyan Rediger dette på Wikidata
KlippJon Harris Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJosh Dallas,[4] Nora Jane Noone, Shauna Macdonald,[2] Natalie Mendoza,[2] Douglas Hodge,[5] Axelle Carolyn, Gavan O'Herlihy,[4] Anna Skellern,[5] Alex Reid,[5] MyAnna Buring,[5] Saskia Mulder[5] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapCPL Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Pathé
Netflix
Premiere(r)2009
ForgjengerThe Descent – Nedstigningen Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

The Descent Part 2 er en britisk skrekkfilm fra 2009, og oppfølger til skrekkfilmen The Descent – Nedstigningen fra 2005.

Filmen ble regissert av Jon Harris, etter et manus skrevet av James McCarthy og James Watkins. Den ble filmet i London og Surrey, og ble publisert på kinoer i Storbritannia den 2. desember 2009.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

To dager etter hendelsene fra den første filmen, kommer en traumatisert Sarah seg vekk fra hule-systemet. Hun er nå dekket av blod, men uten å huske hva som hadde skjedd med henne eller vennene hennes. Hun blir fraktet til et sykehus, hvor en doktor oppdager at noe av blodet på klærne hennes er av samme blodtype som Juno - en av hennes savnede venninner. Sheriff Vaines og hans assisterende Sheriff Rios tar med seg Sarah - som nå sliter med hukommelsestap - og de tre grotte-spesialistene Dan, Greg og Cath i hå om å finne de savnede kvinnene i hule-systemet. De blir sendt ned i gruvene via en gammel gruve-sjakt som drives av en gammel mann, ved navn Ed Oswald.

Gruppen oppdager snart Rebeccas lemlestede kropp i nærheten av inngangen, noe som får Sarah til å oppleve tilbakeblikk av hendelsene i hulesystemet før hun kom seg unna. Vaines mener at Sarah var ansvarlig for de andre kvinnenes forsvinninger, i den første filmen. Mens hun kryper gjennom en tunnel, angriper Sarah plutselig Vaines og Greg før hun flykter. Når teamet deler seg opp på leting etter henne, avfyrer Vaines pistolen sin ved et uhell når han blir skremt. Som et resultat kollapser en del av grotten, noe som fanger Cath under en haug med steiner. Dette skiller henne fra resten av gjengen. De bestemmer seg for å finne en alternativ rute, i forsøk på å frigjøre Cath. Men underveis ankommer de et rom fullt av bein-rester, hvor de oppdager Hollys skadede videokamera. De ser på disse opptakene, og innser at de savnede kvinnene var blitt angrepet av monstere kalt Crawlere.

Sarah, som gjemmer seg i nærheten, overhører hva som foregår på opptakene og hun gjenvinner endelig sine egne minner. Det viser seg at Crawlerne er blinde, og de jakter etter lydene de kan høre. En crawler dreper Dan, og drar med seg kroppen hans vekk. I mellomtiden kommer Cath seg løs, og dreper en crawler ved å knuse den under steinene. Hun støter på Greg, og de rømmer fra en annen crawler. Men de oppdager Samanthas kropp som dingler fra taket, over en kløft. De bestemmer seg for å bruke kroppen hennes til å svinge seg over avgrunnen, men de blir angrepet av crawlere igjen. Greg ofrer seg for skaffe Cath nok tid til å komme seg unna. Selv om Cath kommer til den andre siden av avgrunnen, tiltrekker hun seg snart en ny crawler. Samtidig blir Sheriff Vaines angrepet av en crawler, men blir reddet av Juno - og det blir avslørt at hun fremdeles er i live, og er dyktig til å slåss mot crawlerne.

Sarah og Rios dreper en crawler i et basseng. De møter snart Vaines og Juno igjen, og blir sjokkerte over å oppdage at Juno fremdeles er i live. Juno er rasende over at Sarah lot henne dø, etter å ha skadet beinet hennes med en hakke. Juno påstår at hun vet om en passasje som kan lede dem til overflaten, som crawlerne bruker til å skaffe seg mat fra over jorden. Vaines legger Sarah i håndjern, slik at hun ikke kan forlate dem igjen - slik hun tidligere hadde gjort mot Juno. Men når de blir angrepet igjen av crawlere, gir Juno ordre om å å kutte over Vaines hånd for å redde Sarah. Dette gjør at både Vaines og crawlerne faller til sin død. Sarah, Juno og Rios når etter hvert utgangen. Men de blir snart blokkert av en gruppe crawlere, og lederen deres. De forsøker å snike seg forbi, men Greg - som er døende av skadene sine - dukker opp og griper beinet til Juno i et siste forsøk på å redde seg selv.

Juno skriker til på grunn av Greg, noe som straks tiltrekker seg en rekke crawlerne. Sarah dreper lederen for crawlerne, før den skadde Juno dør i armene hennes. Når enda flere crawlere dukker opp, velger Sarah å tiltrekke seg oppmerksomheten deres mot seg selv ved å skrike - noe som gir Rios en mulighet til å komme seg helt til overflaten. Rios kommer seg endelig vekk fra hulen, og forsøker å ringe etter hjelp. Imidlertid blir hun slått bevisstløs med en spade av Ed Oswald, og Ed drar kroppen til Rios tilbake mot hule-inngangen. Samtidig som Rios sakte gjenvinner bevisstheten, dukker en blod-dekket crawler opp fra hulen med armene sine utstrakt mot Rios.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Shauna Macdonald som Sarah Carter
  • Natalie Mendoza som Juno Kaplan
  • Douglas Hodge som Dan
  • Krysten Cummings som Elen Rios
  • Gavan O'Herlihy som Sheriff Vaines
  • Josh Dallas som Greg
  • Anna Skellern som Cath
  • Michael J. Reynolds som Ed Oswald
  • Doug Ballard som doktor Roger Payne
  • MyAnna Buring som Samantha "Sam" Vernet
  • Saskia Mulder som Rebecca Vernet
  • Alex Reid som Elizabeth "Beth" O'Brien
  • Nora-Jane Noone som Holly Mills

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]