The Cold Light of Day

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Cold Light of Day
Generell informasjon
SjangerActionthriller
Utgivelsesår2012
Prod.landSpansk / Amerikansk
Lengde1 t. 33 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Storbritannia) (Norge)
Bak kamera
RegissørMabrouk El Mechri
Premiere4. april 2012 (Spania)
7. september 2012 (USA)
Eksterne lenker

The Cold Light of Day er en amerikansk-spansk actionfilm fra 2012, regissert av Mabrouk El Mechri. Hovedrollene spilles av Henry Cavill, Bruce Willis og Sigourney Weaver. Den handler om Will (Cavill), som finner ut at familien hans har blitt kidnappet av utenlandske agenter. De leter etter en koffert som ble stjålet av Wills far (Willis), noe som fører til at Will må ta saken i egne hender.

Filmen tjente dårlig med penger, og har kun 5 % på kritikernettsiden Rotten Tomatoes.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Will Shaw (spilt av Henry Cavill) eier en konsulent-virksomhet i San Francisco som er i ferd med å gå konkurs, og motvillig besøker han familien sin i Spania på ferie. Der blir han møtt der av sin far, Martin Shaw (spilt av Bruce Willis) som er rådgiver for amerikanske myndigheter. På ferie er Will alt for opptatt med telefonen sin, og forårsaker en seil-ulykke hvor Will hopper i vannet for å redde brorens kjæreste Dara (spilt av Emma Hamilton) fra å bli truffet av en yacht, men hun slår hodet på en vinsj.

Martin tar en tur til nærmeste by. Men når han kommer tilbake er yachten vekk, og han finner ikke lenger familien sin. Will går til politiet og de leder ham til Zahir (spilt av Roschdy Zem) som vet hvor Wills familie er. Will fornemmer at noe er galt, og forsøker å flykte i en politibil. Martin dukker opp, og hjelper Will å unnslippe politiet. Martin avslører at han arbeider for CIA, og at familien hans er kidnappet. Martin møter sin CIA-teamleder Jean Carrack (spilt av Sigourney Weaver) i Madrid, men han blir skutt og drept av en leiemorder. Will må derfor løse saken på egenhånd, før familiens hans blir drept.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Cold Light of Day». Rotten Tomatoes. Besøkt 18. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]