Thale Fastvold

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Thale Fastvold, Foto: Marius Hauge

Thale Fastvold (født 1978 i Oslo) er en norsk billedkunstner og kurator.

Fastvold er utdannet ved Istituto Europeo di Design i Roma, Universitetet i Oslo og Høgskolen i Telemark. Fastvold stiller ut nasjonalt og internasjonalt, som på Museet for Nonconformist kunst i St Petersburg, Museet for Avant-garde i Russland, Tegnerforbundet og Kunstnernes Hus i Oslo og Small Projects i Tromsø, på internasjonale artfairs som Timebag Colombia i Medellin, X Contemporary i Miami og Cosmoscow i Moskva, og har hatt boklanseringer på MoMA PS1 og Veneziabiennalen.

Fra Artsy om Thale Fastvold: “Thale Fastvold focuses on the dialog between classical photography and non-figurative abstraction. With photography and installation she researches the mysteries of science and spirituality” [1] [2]

Sammen med billedkunstner Tanja Thorjussen er hun en av grunnleggerne av LOCUS. Fastvold er fra 2018 Styreleder i Forbundet Frie Fotografer, og medlem i kunstnerorganisasjonene Norske Billedkunstnere, Forbundet Frie Fotografer[3], Billedkunstnerne i Oslo og Akershus, Norsk Kuratorforening og IKT - International Association of Curators of Contemporary Art.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Thale Fastvold - 7 Artworks, Bio & Shows on Artsy». www.artsy.net (engelsk). Besøkt 8. oktober 2018. 
  2. ^ «Norway Focus | Cosmoscow 2017». Artsy (engelsk). 14. august 2017. Besøkt 8. oktober 2018. 
  3. ^ «Forbundet Frie Fotografer». Forbundet Frie Fotografer (norsk). Besøkt 8. oktober 2018.