Terje Bodin Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Terje Bodin Larsen
Født13. juni 1955Rediger på Wikidata (67 år)
ArendalRediger på Wikidata
Beskjeftigelse AdvokatRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Terje Bodin Larsen (født 13. juni 1955 i Arendal) er en norsk advokat og finansmann. Han er administrerende direktør i Arendals Dampskibsselskab AS og Sveriges konsul i Arendal. Han har vært banksjef i Sparebanken Sør, direktør i Arendals Forsikringsselskab og advokat i Assuranceforeningen Gard. Terje Bodin Larsen er styreleder i det børsnoterte flyselskapet Norse Atlantic ASA og styremedlem i AS Jacob Aall & Søn, eier av Næs Verk i Agder.

Bodin Larsen har vært fast foreleser i sjørett og sjøforsikring ved Universitetet i Agder og sensor i juridiske fag ved Universitetet i Agder, Handelshøyskolen BI og andre høyskoler. I 1993 var han som bosatt i Athen "Founding member" og deretter styremedlem i The Scandinavian Shipping Association in Greece, samt medlem av Stasjonsledet gruppe, Kgl. Norske Ambassade, Athen.

Terje Bodin Larsen har vært engasjert i en rekke kulturelle aktiviteter. Han er medlem av Norsk Faglitterær Forfatterforening. Som medlem av Norsk Litteraturkritikerlag har han vært med i juryen for prisen for barne- og ungdomslitteratur. Han var styreleder i Stiftelsen Næs Jernverksmuseum fra 1992 til 2017, oppnevnt av Riksantikvaren, og varamedlem til styret i Norsk Folkemuseum 2001-2006, oppnevnt av Kulturdepartementet. Han er også styreleder i Ellinor Hamsuns Legat og Stiftelsen Nørholm og fra 2004 til 2008 var han medlem av styret i Niels Henrik Abelsenteret for matematikk og naturvitenskap. Han har også vært styreleder i Aust-Agder-Museets Venner, styremedlem i Bomuldsfabiken Kunsthalls Venneforening, og er medlem av redaksjonsrådet for Fortuna - Tidsskrift for historie, teknologi og kultur med tilknytning til de gamle norske jernverkene, fra 2003. Fra 1998 til 2002 var han rådsleder, og senere styremedlem, i Stiftelsen Byens Fornyelse, norsk avdeling av A Vision of Europe.

Terje Bodin Larsen er kommandør av Kungl.Nordstjärneordenen. Han ble 2019 tildelt Det Kongelige Norske Videnskabers Selskabs gullmedalje for sine arbeider innen tidlig trykkerihistorie og forlagsvirksomhet i Arendal. Han er gift med professor Inger Beate Larsen.

Bibliografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Terje Bodin Larsen har utgitt juridiske og andre fagbøker, essays og artikler, blant annet:

 • 1977: Fossegrimen. Utval frå tidsskriftet Fossegrimen 1954-1968. Pax Forlag. Artiklar og essays frå talerøret til den radikale venstresida i femti- og sekstiåra. Innleiing av Georg Johannesen. Etterord av Torolv Solheim.
 • 1986: Arendal Orkesterforenings historie 1936-1986 (sammen med Erling Bang). Arendal Orkesterforening, Arendal
 • 1982: Lærebok i sjørett (sammen med Pål Børresen). Universitetsforlaget
 • 1982: Oppgavesamling i sjørett (sammen med Pål Børresen). Universitetet i Agder, Kristiansand
 • 2011: Bøker og trykk fra Arendals første trykkeri. Bøker av Jacob Aall (sammen med Nils Voje Johansen). Næs Jernverksmuseum, Tvedestrand
 • 2012: Bøker, boktrykkere og bokhandlere i gamle Arendal. Streif i Arendals bokhistorie 1830-1900. Arendal Historielags Årbok nr. 18, Arendal
 • 2013: Konsulatvesenets historie i Arendal. Arendal Historielags Årbok nr 19, Arendal
 • 2014: Bøker, boktrykkere og bokhandlere i gamle Arendal. Streif i Arendals bokhistorie 1900-1950. Arendal Historielags Årbok nr 20, Arendal.
 • 2016: Himmelen i hverdagen. Folkelige religiøse trykk 1850-1920. Sammen med Harald Solberg. Bomuldsfabriken Forlag
 • 2019: Halvard Storms Arendalsprospekter. Arendal Historielags Årbok nr 25, Arendal
 • 2019: Louis Moe - det tapte paradis. Forf. Kathrine Lund, red. Harald Solberg, Terje Bodin Larsen og Janina Scharnick. Bomuldsfabriken Forlag
 • 2022: "Den romantisk liggende By Arendal er opstillet i mine Cosmoramaer...". Johann Michael Sattler fra Salzburg til Arendal. Arendal Historielags Årbok nr 28, Arendal, ss. 6-15.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]