Svein Østvik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Svein Østvik
Født20. mai 1961 (56 år)
Norge
Beskjeftigelse Artist
NasjonalitetNorge

Svein Tore Østvik (født 20. mai 1961) er en norsk fjernsyns-personlighet, artist og programleder som i 2006 ble rikskjent gjennom sin deltakelse i virkelighetsdramaserien CharterfeberTV3. Han ble etter sin opptreden kjent under navnet «Charter-Svein». Han har også deltatt i programmene PraksisjobbenViasat 4 og talentprogrammet Sangstjerner på TV3. Han har også hatt en birolle i såpeserien Hotel Cæsar. Han har også utgitt en diktsamling.

I 2008 utgav han musikkalbumet Kongen av Mallorca, der sangen med samme tittel ble den mest kjente.[1] Albumet lå i fire uker på lista med 21.-plass som beste plassering. Singelen Kongen av Mallorca lå tre uker på lista med niendeplass som beste plassering.[2] Sangen er en norsk versjon av den tyske hiten «König von Mallorca».[3] Han har også utgitt en diktsamling.

Østvik arbeidet til daglig som konsertarrangør og artist i et managementbyrå i Halden før han ble rikskjent. Han har også fungert som fotball-agent.[4] Østvik gikk helt til finalen i talentprogrammet Sangstjerner i 2007 og endte til slutt på andreplass.[5] I 2009 deltok han i Charterfeber for femte år på rad.[6] I 2009 deltok han også i Skal vi danse? der han ble stemt ut i femte program. Under en gjesteopptreden på talkshowet Studio 5, hevdet han å ha helbredende evner og «varme hender». Han hevdet å ha lært Zen-buddhistisk meditasjon i slutten av 20-årene, og at han hadde helbredet både seg selv og andre ved hjelp av sine spirituelle evner.[7]

Han har blant annet deltatt i matlagingsprogrammene Celebert selskap i 2010 og 4-Stjerners Middag i 2011 og 2017, og i kokkeprogrammet MasterChef Norge i 2014. Han var også med i flere innslag på I Kveld Med Ylvis høsten 2013 hvor han ble flittig skremt. Østvik har også hatt mindre biroller på film og TV blant annet i kortfilmen Thea Linnea (2011) og såpeserien Hotel Cæsar (2014). Han bokdebuterte i 2014 med diktsamlingen Sveins Verden.

Østvik kommer opprinnelig fra Kristiansand.[8] Politisk har han vært engasjert på venstresiden. I sin ungdom deltok han i ml-bevegelsen og var med i AKP(m-l) i Asker, på 2000-tallet har han blant annet vært foredragsholder på SUs sommerleir og drevet vagkamp for SV.[9]

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Musikkalbum

Singler

  • Kongen av Mallorca (2008)
  • Itte Mas Om Min Tut-tut (2008)
  • Speedy Gonzales (2008)
  • Solen Skinner Alltid Der Du Helst Vil Være (2008)

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]