Suppeopera

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Suppeopera
orig. Soupe Opéra
Generell informasjon
SjangerKomiserie, barneserie
Prod.landFrankrike
Episoder26
Bak kamera
Skaper(e)Frédéric Clémençon, Christophe Barrier
MusikkGarlo
Prod.selskapMarlou Films
Sending
Periode19912000
TV-kanalFrance 3
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Suppeopera, originaltittel Soupe Opéra, er et fransk barneprogram skapt av studioet Marlou Films, og er animert med bruk av stop motion.[1] Serien består av frukt og grønt som transformerer seg til forskjellige skapninger og ting.[2] 26 episoder ble skapt, hvor hver episode var to minutter lange. I Frankrike ble serien vist på kanalen France 3.

Internasjonalt ble Soupe Opéra sendt i blant annet Australia, Storbritannia, USA og Latin-Amerika. I Norge ble serien navngitt «Suppeopera», og var sendt på NRKs kanaler fra 2002 til 2014.[3]

Visuelt[rediger | rediger kilde]

I hver episode er det flere matvarer (hovedsakelig frukt og grønt) som spontant går ut av en matkurv av seg selv, for så å kutte seg opp for å danne dyr og andre ting. Dyrene, som er utgjort av disse matvarene, gjør da forskjellige handlinger, som å spise restene. I noen episoder er matvarene ikke frukt og grønt, som et hardkokt egg, en pakke potetgull, eller en pose med bakepulver. Ting som ikke er mat kan også komme ut av kurven, som en gryte eller en bærbar gasskomfyr.

Serien er også stilmessig lignende på Poubelles, en annen serie skapt av Marlou Films. Forskjellen er at i stedet for at det er kurante matvarer som hopper ut av en kurv, er det søppel som hopper ut av en søppelkasse for å danne dyr.

Lydspor[rediger | rediger kilde]

Suppeopera har et særegent lydspor skapt av de franske musikerne C.I.P/Garlo.[4] Lydsporet består av to musikkverk som er brukt i hver episode, i samme rekkefølge. Den første låten er spilt i løpet av stop motion-scenene, og består av fire stemmer som synger a cappella. Stemmene er en blanding av synging, beatboxing, og sampla vokallyder spilt på en synthesizer. Den andre låten er et elektronisk funk-arrangement av den samme melodien, spilt over rulleteksten.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Marlou Films- Soupe Opéra». Systonic. 28. mai 2008. Besøkt 8. mars 2012. 
  2. ^ «Dalla Francia l'ultima frontiera, i cartoon di verdura - Galleria - Repubblica.it». www.repubblica.it. Besøkt 17. november 2021. 
  3. ^ «Suppeopera». Besøkt 17. november 2021. «Første gang sendt: NRK1 · Mandag 16. september 2002 kl. 18:35. Siste gang sendt: NRK Super · Torsdag 15. mai 2014 kl. 18:30» 
  4. ^ «CIPAUDIO». www.cipaudio.com. Besøkt 17. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]