Superman/Batman: Public Enemies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Superman/Batman: Public Enemies
Generell informasjon
GenreSuperheltfilm, alternativ virkelighetsfilm, actionfilm, thriller, mysteriefilm, thriller, kriminalfilm
Utgivelsesår2009
NasjonalitetUSA
Lengde67,0 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSam Liu[1] Rediger dette på Wikidata
ManusBob Kane, Jerry Siegel, Jeph Loeb Rediger dette på Wikidata
Basert på
Public Enemies,[2] Superman/Batman Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Bruce Timm, Alan Burnett, Sam Register, Benjamin Melniker, Michael Uslan
MusikkChristopher Drake Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Stemme­skuespiller(e)Tim Daly, Clancy Brown, Corey Burton, Ricardo Antonio Chavira, Allison Mack, John C. McGinley, C. C. H. Pounder, LeVar Burton, Mark Jonathan Davis, Jennifer Hale, Jonathan Adams, Kevin Conroy, Xander Berkeley,[1] Alan Oppenheimer, Andrea Romano, Brian George, Bruce Timm, Rachael MacFarlane Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapWarner Bros. Home Entertainment, Warner Premiere, DC Comics, Warner Bros. Animation Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Warner Bros. Home Entertainment
Netflix
Totalomsetning7 962 636 USD Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2009
FilmserieDC Universe Animated Original Movies Rediger dette på Wikidata
OppfølgerSuperman/Batman: Apocalypse Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Superman/Batman: Public Enemies er en amerikansk superhelt-film fra 2009. Den handler om Lex Luthor som har blitt valgt til USAs president

Handling[rediger | rediger kilde]

Lex Luthor blir valgt til USAs president, i løpet av en alvorlig landsomfattende økonomisk depresjon. Under hans ledelse begynner økonomien å gå bedre, og han setter sammen en gruppe statsansatte superhelter, deriblant Captain Atom, Katana, Black Lightning, Power Girl, Starfire og Major Force. Til tross for Power Girls entusiasme rundt den økonomiske stabiliteten og Captain Atoms lojalitet til amerikanske myndigheter, er Superman og Batman fremdeles veldig skeptiske til Lex Luthor. Amerikanske myndigheter oppdager en massiv Kryptonitt-meteor, som er på vei mot jordkloden.

I stedet for å be superheltene om hjelp, bestemmer Lex Luthor seg for å ødelegge meteoren med atomraketter. Luthor finner på et påskudd for å arrangere et møte med Superman i Gotham City, som resultere i en kamp med den innleide Metallo mot Superman og Batman. Metallo skader dem begge, før en ukjent overfallsmann dreper ham. På TV gir Luthor skylden for Metallos dødsfall på Superman, ved å bruke endrede opptak av kampen deres for å implisere Superman - samt en grunnløs påstand om at kryptonitt-stråling kan påvirke Supermans dømmekraft. Han plasserer derfor en dusør, verdt en milliard dollar, på Superman. Batman og Superman bryter seg inn i S.T.A.R. Laboratorier i håp om å finne informasjon om meteoren. De oppdager Metallos levninger, og innser at en radioaktiv eksplosjon av energi drepte Metallos.

En gruppe kjeltringer som ønsker å få tak i dusøren angriper dem. Supermann og Batman overmanner de fleste, samtidig som Captain Atom beseirer resten med en gigantisk eksplosjon. Hele Luthors superhelt-team bortsett fra Power Girl hvis lojalitet er delt, prøver å fange den heroiske duoen. Men de to superheltene slipper unna, sammen med Power Girl. I Metropolis innrømmer Power Girl at hun ikke tror Superman drepte Metallo, og hun misliker Luthor. Batman avslører at det egentlig var Major Force som hadde myrdet Metallo etter ordre fra Luthor. Når Power Girl slår ham ødelegges drakten hans, noe som frigjør strålingen hans. Kaptein Atom absorberer all denne energien, desintegrerer Major Force og etterlater ham i koma.

I mellomtiden svikter atom-missilene fordi meteorens stråling ødelegger dem. Amanda Waller oppdager at Luthor i all hemmelighet har tatt et serum som består av steroider og flytende Kryptonitt. Luthor ønsker egentlig å la meteoren treffe jorden, som han deretter planlegger å gjenoppbygge som han selv ønsker - og bli jordens eneste leder. Batman og Superman kjemper mot kaptein Marvel og Hawkman, før de bryter seg inn i Luthors operasjonsbase for å skaffe mer informasjon om meteoren. Luthor nekter å gi fra seg dataene, og går så langt som å slette dem fra datamaskinene. Men de får likevel tak i en kopi. Batman, Superman og Power Girl reiser snart til Tokyo for å levere denne informasjonen til Toyman, som allerede har bygget et rakett-drevet romfartøy for å stoppe meteoren en gang for alle.

Når militæret forsøker å arrestere Luthor, injiserer han seg selv med flere kryptonitt-steroider og tar på seg en drakt utstyrt med Kryptonitt-våpen. Luthor følger etter Superman og Batman, og har til hensikt å drepe Superman selv. Luthor nøytraliserer Power Girl, Superman og Batman, før han deaktiverer rakettens fjernstyring slik at romfartøyet ikke kan fly av seg selv. Uten noe annet valg, bestemmer Batman seg for å fly raketten selv - til tross for Supermans protester. Batman ødelegger meteoren, og vender tilbake til jorden i en flukt-kapsel. Med sannheten om Metallos død nå offentlig kjent, blir Superman frikjent for alle anklager mot seg. Luthor blir arrestert og anklaget i en riksrett for sine forbrytelser.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Tim Daly som Kal-El/ Clark Kent/ Superman
  • Kevin Conroy som Bruce Wayne / Batman
  • Clancy Brown som Lex Luthor
  • Xander Berkeley som Captain Atom
  • Corey Burton som Captain Marvel / Solomon Grundy.
  • Ricardo Antonio Chavira som major Force
  • Allison Mack som Power Girl
  • John C. McGinley som Metallo
  • C.C.H. Pounder som Amanda Waller
  • LeVar Burton som Black Lightning
  • Calvin Tran som Toyman / Hiro Okamura
  • Mark Jonathan Davis som Newscaster
  • Brian George som Gorilla Grodd
  • Jennifer Hale som Starfire1 / Killer Frost
  • Rachael MacFarlane som Nightshade / Lady Shiva / Billy Batson
  • Alan Oppenheimer som Alfred Pennyworth
  • Andrea Romano som Giganta / Computer
  • Bruce Timm som Mongul
  • Michael Gough som Hawkman / Captain Cold
  • Jonathan Adams som en general

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]