Stormvarsel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stormvarsel
orig. Key Largo
Generell informasjon
Utgivelsesår1948
Prod.landUSA
Lengde101 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Huston
MusikkMax Steiner
SjeffotografKarl Freund
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Stormvarsel (originaltittel: Key Largo) er en amerikansk thriller fra 1948 regissert av John Huston med Humphrey Bogart, Edward G. Robinson og Lauren Bacall i hovedrollene.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Militærveteran Frank McCloud ankommer Hotel Largo i Key Largo, Florida, og besøker familien til George Temple, en venn som tjente under ham og ble drept i Italia flere år tidligere. Han møter vennens enke Nora Temple, og hans far James, som eier hotellet. For øyeblikket har hotellet bare seks gjester: Toots, Curly, Ralph, Angel og en alkoholiker Gaye Dawn, samt og en sjette mann som stort sett forblir tilbaketrukket på hans eget rom. Frank forteller Nora og James om Georges heltemot under krigen, og deler noen kjære minner som George hadde snakket om. De forteller at George ofte nevnte Frank i brev han sendte hjem under krigen.

Alle sammen forbereder seg på en stor orkan som skal være på vei mot området, men blir avbrutt av sheriff Ben Wade og hans stedfortreder Sawyer. De søker etter Osceola-brødrene, et par amerikanske indianere som skal ha stukket av. Rett etter at politiet har gått, ankommer flere Seminole for å søke ly på hotellet - blant dem var Osceola-brødrene. De oppdager at den sjette gjesten ved hotellet var en beryktet gangster, Johnny Rocco, som ble forvist til Cuba noen år tidligere. Rocco venter på at hans kontakter fra Miami skal dukke opp for å inngå en avtale med ham. Men assisterende sheriff Sawyer dukker opp igjen, og arresterer Rocco. I konfrontasjonen blir Sawyer skutt av Rocco, og Roccos håndlangere tar kroppen hans ut med en robåt og slipper ham i havet.

Stormen avtar til slutt. Sheriff Wade kommer tilbake, og leter etter sin stedfortreder Sawyer. Han oppdager dødsfallet, men Rocco legger all skyld på Osceola-brødrene. Rocco tvinger deretter Frank, som var en dyktig sjømann, til å ta både ham og hans håndlangere tilbake til Cuba med en liten båt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]