Storheia (Hadsel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Storheia
Storheia og Stokmarknes
Høyde 504 moh.[1]
FylkeNordland
Kommune(r)Hadsel
Posisjonskart
Storheia ligger i Nordland
Storheia (Hadsel)
Storheia
Storheia (Nordland)
Kart
Storheia
68°32′39″N 14°52′05″Ø

Storheia er et fjell på Hadseløya i Hadsel kommune i Nordland. Det har en høyde på 504 meter over havet og ligger cirka 2,5 km sørvest for kommunesenteret Stokmarknes og drøyt 5 km nord/nordøst for Melbu.

Fra Storheia er det flott utsikt mot Gulstadelva, Husbydalen, Husbykollen, MøysalenHinnøya, Melbu og den nordligste delen av Lofoten. Det vil i praksis si den nordøstlige delen av Austvågøy, og mesteparten av dette området vender mot Hadselfjorden og ligger innenfor grensene av Hadsel kommune. På dager med god sikt kan man se helt til Eggum, som ligger helt nordøst på Vestvågøya.

Storheia er et populært utfartssted både sommer og vinter. Tilgjengeligheten er enkel, med gode stier både fra Stokmarknes, Lekang og Melbu på Hadseløyas sørside. På toppen av Storheia er det en radio- og TV-mast. Til dette anlegget er det kjørbar vei, men den er ikke åpen for allmen ferdsel.

Fjellet er ett av de fire som skal besøkes under turmarsjen 4-toppersturen. Storheia er også mye benyttet av utøvere av paragliding.

Det var under planlegging et skisenter på Storheia, hvor det ifølge disse planene skulle bygges skiheiser opp til toppen av fjellet. Planene ble i 2010 skrinlagt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Storheia på Norgeskart.no fra Statens kartverk