Idrettslaget Stålkameratene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Stålkameratene)
Hopp til: navigasjon, søk
IL Stålkameratene
Idrettslaget Stålkameratene
Stiftet11. januar 1935
Hjemmebane3. div. Stålhallen (2015)
Liga3. divisjon HÅNO
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm yellowshoulders.png Kit body.png Kit right arm yellowshoulders.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Idretslaget Stålkameratene er et idrettslag i Mo i Rana. Klubben driver i 2015 med aktiviteter som fotball, judo, jujutsu, ski, bueskyting, og egen gruppe for trim. Laget disponerer egen oppvarmet flerbrukshall med internasjonale mål for fotball mens Kampsport og bueskyting har sine aktiviteter i Stålbrakka.

Fotball[rediger | rediger kilde]

Stålbrakka

Laget ble stiftet 11. januar 1935 som Mo Arbeideridrettslag,[1] men byttet navn i 1946 til IL Stålkameratene, som kommer av at byen den 10. juli 1946 hadde blitt utpekt av Stortinget som sted for det nye Norsk Jernverk der man også skulle lage stål.

Hjemmebanen til fotballgruppa er Sagbakken stadion. Da fotball Nord-Norge ble samlet, (Finnmark kom senere) for første gang i 1967. 3. div. Nordland og Troms avd. 9 og 10. var Stålkam med. Det skjedde etter 2. kvalikkamper høsten 1966. Den første mot Lyngen IL på Polleidet i Nord-Troms, endte med tap 0-2, og returkampen heime på Sagbakken ble det seier 3-0.

Laget spilte i allnorsk 1. div. i sesongene 1995 og 96.

Ski[rediger | rediger kilde]

Laget har siden 1979 arrangert det rundt 45 kilometer lange Blåvegenløpet på ski. Turrennet er et av Nord-Norges største og går fra riksgrensen ved Umbukta (ved E12) til målgang i Brennåsen, litt øst for Mo i Rana. Konkurranseklassene og en klasse for trim går også fra Umbukta, mens trimmere går fra Raudvatnet, 22 km. Nytt fra år 2013 er en trimklasse med start fra Utsikten øverst i Ildgrublia.

Kjente medlemmer[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Idrettslaget Stålkameratene i Store norske leksikon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]