Sportsmanden (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sportsmanden
orig. College
Generell informasjon
Utgivelsesår1927
Prod.landUSA
Lengde66 min.
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiJames W. Horne
Buster Keaton
ProdusentJoseph M. Schenck
Prod.selskapUnited Artists
Eksterne lenker

Sportsmanden (originaltittel: College) er en amerikansk stumfilm-komedie fra 1927 med Buster Keaton. Filmen er regissert av James W. Horne og Keaton selv.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Sør-California blir Ronald uteksaminert fra en videregående skole. I en tale påstår han at bøker er langt viktigere enn idrett. Talen hans fornærmer de fleste andre studentene ved skolen, spesielt den populære atleten Jeff - og får Ronalds kjæreste Mary til å avvise ham. Ronald bestemmer seg for å følge etter Mary til Clayton, som hans dekan beskriver som et "atlet-befengt college"

I håp om å imponere Mary forsøker Ronald å komme seg inn på baseball-laget og friidrett-laget. Men han viser seg snart å være fullstendig udugelig. Samtidig finner han seg arbeid, men prøver å holde disse jobbene hemmelige for Mary - som har begynt å gå på stevnemøter med Jeff. Men etter hvert begynner Mary å sette mer pris på Ronalds meningsløse innsats for å imponere henne. Men Jeff blir imidlertid kastet ut av college, og han tar Mary som gissel. Han planlegger å få henne utvist også, i håp om at hun kommer til å gifte seg med ham.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]