Splatoon 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Splatoon 3
UtviklerNintendo
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørShintaro Sato
Seita Inoue
ProdusentHisashi Nogami
KomponistTōru Minegishi
Shiho Fujii
Ryō Nagamatsu
Toshiyuki Sudo
Yumi Takahashi
Sayako Doi
SpillmotorLunchPack
Siste versjon2.1.0
PlattformNintendo Switch
Utgivelse9. september 2022
SjangerTredjepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
AldersgrensePEGI 7
Nettstedsplatoon.nintendo.com
Del av serien Splatoon

Splatoon 3 er et tredjepersonsskytespill som er utviklet og utgitt av Nintendo til Nintendo Switch. Spillet er en oppfølger til Splatoon 2 fra 2017.

Likt tidligere spill i Splatoon-serien tilbyr spillet online-flerspillermodi (PvP og PvE) i tillegg til en historiedrevet enspillerkampanje. Det ble annonsert under en Nintendo Direct-presentasjon den 17. februar 2021[1], mens flere detaljer om spillet ble presentert 24. september 2021[2] og 9. februar 2022. Spillet ble utgitt internasjonalt 9. september 2022 og fikk generelt positiv mottakelse.

Historien finner sted på en versjon av Jordkloden som ligger i en fjern fremtid, etter at det meste av menneskeheten og pattedyr på jorden har blitt utryddet. Men mye av livet i havet har utviklet seg til å leve videre. Splatoon 3 finner sted fem år etter hendelsene i Splatoon 2, og finner sted i Splatlands - en solbrent ørken bebodd av kamp-herdede Inklings og Octolings. I det spillet skal begynne kan man velge mellom å enten være en Inkling eller en Octoling.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter å ha fulgt den eldre blekkspruten Craig Cuttlefish inn i et krater, kalt Alterna, dekket med dødelig Fuzzy Ooze, blir spilleren rekruttert av Cuttlefish til New Squidbeak Splatoon som Agent 3 sammen med kjæledyret Salmonid Smallfry. De blir oppsøkt av en gruppe kalt Deep Cut, som leter etter verdifulle skatter i Alterna. De tror at Squidbeak Splatoon er der av samme grunn som dem. Spilleren blir nødt til å utforske Alterna og finne igjen Cuttlefish, som hadde forsvunnet kort tid etter å ha rekruttert spilleren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Overrasket med Splatoon 3-avduking». Gamer.no. 18. februar 2021. Besøkt 17. oktober 2022. 
  2. ^ «Se mer fargerik action fra Splatoon 3». Gamer.no. 24. september 2021. Besøkt 17. oktober 2022.