Songkhla

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Songkhla–distriktet ligger midt i provinsen av samme navn.
Na Songkhla-familiens residens er idag nasjonalt museum.

Songkhla (สงขลา; malayisk Singora) er hovedstaden i provinsen Songkhla i det sørlige Thailand. Den het tidligere Sinhgala, «Løvebyen». Befolkningen anslås (2005) til 86 900, men kommunen har 165.000 innbyggere.

Det sammenvokste byområdet mellom Songkhla og Hat Yai har over 700.000 innbyggere og er således Thailands nest største konurbasjon, bare overgått av Bangkok i folketall.

Dette storbyområdet har i alt fem universiteter, hvorav tre ligger i Songkhla by:

Songkhla er en kystby og ligger på en landtunge. På østsiden er Siambukten (som er del av Sørkinahavet), og på innsiden er et innlandshav ved navn Songkhlasjøen (Thale Sap). Avstanden til hovedstaden Bangkok er rundt 720 km.

Hat Simila (Simila Beach) er en populær badestrand med betydelig turisme. Songkhla er en av Thailands eldste byer, og har i århundrer vært en viktig handelsby. Den er den viktigste havnebyen på østkysten av Thailand.

Hovedbestanden av den kritisk truede malaysiatigeren finnes syd for Songkhla, sydover inn i de sentrale fjellstrøkene på Malayahalvøya i Malaysia.

Japanske styrker landet i Songkhla 8.desember 1941, ogstarett dermed det malayiske felttoget som endte med okkupasjonen av Malaysia og Singapore.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]