Sigrun Eriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sigrun Eriksen
Født12. desember 1966Rediger på Wikidata (53 år)
HaugesundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Sigrun Eriksen (født 12. desember 1966 i Haugesund) er en norsk revyartist og skuespiller.

Eriksen startet i Rogaland Teaters Barneteater og tok siden Romerike Folkehøgskoles musikk- og teaterlinje. Siden tidlig på 80-tallet har Eriksen vært å se i ulike revyer og teaterstykker i Stavanger, Sandnes, Haugesund, Kristiansand, Oslo og på Stord. I 1986 var hun med på å starte revygruppa «Stavanger Revyteater», og hun har samarbeidet med bl.a. Pål M. Kvammen, Kristin Svensen, Pål Hjelm, Elisabeth L. Berg, Dag Schreiner, Per Inge Torkelsen, Sally Nilsson, og Grethe Kausland. Hun er også forfatter av revytekster og instruktør for revygrupper i Stavanger-distriktet.

Sigrun Eriksen har i de siste årene hatt stor suksess med jenterevyene «Justerte fruer» (2006) og «Sex og Siddisliv» (2005) i Yngvar Nummes regi. I tillegg til utallige revyer med gruppa Stavanger Revyteater (1986–2004) har hun også hatt roller i flere teaterstykker, bl.a. «Fanget på nettet» (2003) i regi av Nils Vogt.

Fra høsten 2005 til våren 2006 var Eriksen instruktør for Teaterverkstedet Ganddal som satte opp stykket «Hotell Lattergal».