Sally Nilsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sally Nilsson
Født11. november 1949 (70 år)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Stavanger Aftenblads kulturpris (1989), Siddisprisen (1990)

Sally Nilsson (født 11. november 1949 i Stavanger) er en norsk skuespiller. Hun begynte 11 år gammel i Rogaland Teaters Barneteater og spilte i en rekke barnekomedier, etter hvert også voksne roller i komedier og musikaler, bl.a. Gudlabadne te na mor og Spelemann på taket. Hun trakk seg noen år tilbake fra scenen, men kom tilbake med et stort gjennombrudd i tittelrollen i Maktå på Straen i 1977.

I flere år gjestet hun Rogaland Teater som en folkelig lokal maskot i skuespillerensemblet, men ble etter hvert fast ansatt og viste dybde og kyndighet også i seriøs dramatikk. Mellom revyer, komedier og musikaler har Sally Nilsson også spilt i Fødselsdagsselskapet av Harold Pinter, Drømmesøndag av Tennessee Williams og En handelsreisendes død av Arthur Miller. Hun har også hatt filmroller i Mongoland (2001) og Alt for Egil (2004). Hun fikk Rogaland fylkeskommunes kulturpris for 2017.[1]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rogaland fylkeskommunes kulturpris til Sally Nilsson». rogfk.no. 13. juni 2017. Besøkt 24. desember 2017. 
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)