Sally Nilsson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sally Nilsson
Født11. november 1949[1]Rediger på Wikidata (71 år)
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Stavanger Aftenblads kulturpris (1989), Siddisprisen (1990)Rediger på Wikidata

Sally Nilsson (født 11. november 1949 i Stavanger) er en norsk skuespiller. Hun begynte 11 år gammel i Rogaland Teaters Barneteater og spilte i en rekke barnekomedier, etter hvert også voksne roller i komedier og musikaler, bl.a. Gudlabadne te na mor og Spelemann på taket. Hun trakk seg noen år tilbake fra scenen, men kom tilbake med et stort gjennombrudd i tittelrollen i Maktå på Straen i 1977.

I flere år gjestet hun Rogaland Teater som en folkelig lokal maskot i skuespillerensemblet, men ble etter hvert fast ansatt og viste dybde og kyndighet også i seriøs dramatikk. Mellom revyer, komedier og musikaler har Sally Nilsson også spilt i Fødselsdagsselskapet av Harold Pinter, Drømmesøndag av Tennessee Williams og En handelsreisendes død av Arthur Miller. Hun har også hatt filmroller i Mongoland (2001) og Alt for Egil (2004). Hun fikk Rogaland fylkeskommunes kulturpris for 2017.[2]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ snl.no
  2. ^ «Rogaland fylkeskommunes kulturpris til Sally Nilsson». rogfk.no. 13. juni 2017. Besøkt 24. desember 2017. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)