Sicario

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sicario
Generell informasjon
SjangerAction / Thriller / Drama
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
Lengde2 t. 1 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiDenis Villeneuve
ProdusentBasil Iwanyk
Thad Luckinbill
Trent Luckinbill
Edward McDonnell
Molly Smith
ManusforfatterTaylor Sheridan
MusikkJóhann Jóhannsson
SjeffotografRoger Deakins
KlippJoe Walker
Foran kamera
Hovedrolle(r)Emily Blunt
Benicio Del Toro
Josh Brolin
BirollerJon Bernthal
Jeffrey Donovan
Victor Garber
DistributørLionsgate
Premiere19. mai 2015 (Cannes FF)
14. september 2015 (New York)
25. september 2015 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Sicario er en amerikansk actionthriller fra 2015 regissert av Denis Villeneuve.

Filmen handler om en kvinnelig idealistisk FBI-agent som blir hyret av en aksjonsgruppe fra regjeringen for å hjelpe til i en eskalerende krig mot narkotikagrensen mellom USA og Mexico. Etterhvert som hun dras inn i den brutale konflikten blir skillet mellom rett og galt stadig mindre klart. Hovedrollen spilles av Emily Blunt, Benicio Del Toro og Josh Brolin.

Filmen ble godt mottatt av anmelderne[1] og ble en moderat publikumsuksess.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I Chandler, Arizona, leder FBI-agentene Kate Macer og Reggie Wayne et raid mot Sonora-kartellet, hvor de oppdager dusinvis av råtnende lik. Utenfor dreper en eksplosiv felle to politimenn. Etter raidet blir Kate anbefalt for, og slutter seg til, en Joint Task Force overvåket av CIA-agenten Matt Graver og den hemmelighetsfulle Alejandro Gillick. Oppdraget deres først er å pågripe Sonora-medlem Manuel Díaz. Teamet, som inkluderer Delta Force-operatører, U.S. Marshals Service og CIA-personell, reiser til Ciudad Juárez i Mexico, for å utlevere Díaz sin bror, Guillermo.

Men Kate blir sjokkert når teamet dreper ni kartell-mordere, inkludert medlemmer fra det meksikanske politiet, som forsøker å få tak i Díaz ved en grense-kontroll mellom El Paso og Juárez. Tilbake i USA oppdager de at kartellet bruker en tunnel i nærheten av Nogales, for å smugle narkotika inn til USA. I mellomtiden oppdager Kate at det virkelige oppdraget er å forstyrre Díaz sine narkotika-operasjoner slik at dette kan lede dem til sjefen deres, narkotika-baron Fausto Alarcón. Arbeidsgruppen angriper også en bank som ble brukt til å hvitvaske Díaz sine penger.

Etter å ha funnet økonomiske bevis, ønsker Kate å gå til rettssak mot Díaz, men blir beordret til å trekke seg for å unngå å sette resten av operasjonen i fare. Kate blir introdusert for Ted, en lokal politimann. De blir snart intime, men hun innser at Ted samarbeider med kartellet. Ted forsøker å kvele Kate, før Alejandro dukker opp og underkuer ham. Alejandro og Matt avslører at de brukte henne som agn, vel vitende om at kartellet kom til å gå etter henne.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sicario (2015)». Rotten Tomatoes (engelsk). Besøkt 23. august 2019. 
  2. ^ «Sicario (2015) - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com. Besøkt 23. august 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]