Stagediving

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
stagediving
 

Stagediving er når en aktør under en konsert slipper seg ned på publikum og blir tatt i mot av deres armer. Dette fører da ofte til crowd surfing, hvor vedkommende blir fraktet av gårde av publikum.

Første gangen stagediving forekom var i 1964 under en konsert med Rolling Stones i Nederland. Men både Jim Morrison, Iggy Pop og Peter Gabriel var blant de første musikerne som foretok stagediving. Opprinnelig ble dette oppfattet som både ekstremt og konfronterende, men har nå blitt vanlig på rockekonserter og mange har dette som en fast del av repertoaret.

Stagediving kan medføre store skader for publikum, men også for den som utfører stagediving dersom publikum lar være/eller ikke greier å ta imot vedkommende slik at denne går i gulvet i stor fart. I Norge ble Mira Craig skadet da hun skulle utføre en stagedive under en konsert høsten 2005 da publikum ikke tok imot henne. Dette skjedde også med Slipknots Sid Wilson som klatret opp fem-seks meter og hoppet utfor. Wilson slo seg bevisstløs og pådro seg flere skader.