Sandefjord–Strömstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sandefjord–Strömstad

FraNorges flagg Sandefjord
TilSveriges flagg Strömstad
KrysserOslofjorden
OperatørerColor Line
Overfartstid150 minutter

Bilfergen mellom Sandefjord i Vestfold og Strömstad i Nord-Båhuslen (Sverige) går to ganger om dagen i hver retning og tar 2½ timer. Rederiet som drifter ruten er Color Line. Fjord Line hadde også tidligere en ferge (MS «Oslofjord») på strekningen fra 20. juni 2014 til 24. oktober 2023. Ingen veinummer følger linjen. Da fergen er mellom Norge som ikke er medlem av EU, og Sverige, er det skattefritt salg om bord, samt at denne ruten er den korteste ruten til og fra Norge via skip med tillatt taxfree handel.

Havner[rediger | rediger kilde]

Strømstad havn ligger like sør for sentrum, ca 200 meter fra jernbanestasjonen. Havnen i Sandefjord ligger også nær sentrum, bare en kilometer fra togstasjonen. Hvis du kjører med bil, finner du havnen i begge byene ved å følge skiltet med et fergesymbol.

Fartøy[rediger | rediger kilde]

Fartøyet heter MS «Color Hybrid» (Color Line) Og er verdens største plug-in hybrid skip. Kapasiteten og størrelsen på skipet er som følgene: 2010 passasjerer, 500 personbiler og 160 meter lang. Skipet er også den største som noen gang har seilt på ruten med tanke på størrelse og kapasitet i fast ordinær trafikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]