Hopp til innhold

Samaire Armstrong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Samaire Armstrong
FødtSamaire Rhys Armstrong
31. okt. 1980[1]Rediger på Wikidata (43 år)
Tokyo
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Samaire Rhys Armstrong (født 31. oktober 1980) er en amerikansk skuespillerinne, kanskje mest kjent for rollene som «Emily» i TV-serien Entourage, og som «Anna Stern» i The O.C.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Armstrong ble født i Tokyo i Japan av skotsk far og italiensk mor. Hennes fornavn, uttalt sɑmɪːrɑ, er irsk. Hun bodde i Japan i flere år, før hun flyttet til Hawaii, og senere til Sedona i Arizona, der hun vokste opp. Armstrong gikk på universitetet i Arizona, men sluttet tidlig på grunn av at skolens dramaavdeling hadde en politikk på at førsteårsstudentene ikke fikk være involvert i produksjoner. Senere flyttet hun til Los Angeles.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Hennes første store gjennombrudd innen filmskuespill var som en av de to tvillingene «Fratelli» i parodifilmen Not Another Teen Movie. Armstrong hadde også en stadig tilbakevendende rolle i TV-serien Freaks and Geeks, samt gjesteopptredener i Judging Amy, Party of Five, C.S.I.: Crime Scene Investigation, Numb3rs og The X-Files. Hun opptrådte i èn episode av The O.C., og ble bedt om å komme tilbake igjen da flere av seriens fans ba om at hun var med i flere episoder. Hun hadde en tilbakevendende rolle i HBOs TV-serie Entourage.

Mens hun ikke medvirker i filmer, designer Armstrong klær for sitt eget klesmerke som hun kaller NARU. Hun har også opptrådt i musikkvideoer, slik som i Hansons «Penny and Me», og Daniel Powters «Bad Day».

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

År Tittel Rolle Merknader
2006 Its A Boy Girl Thing Nell
Just My Luck Maggie
Stay Alive Abigail
2001 Not Another Teen Movie Kara Fratelli

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm1027847, besøkt 27. juni 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]