Sale Sharks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sale Sharks
Stiftet1861; 160 år siden (1861)
Nettsidehttps://www.salesharks.com/
Idrettsgren(er)Rugby union
HjemmebaneAJ Bell Stadium
Kapasitet12 000
LigaPremiership Rugby
LandStorbritannia
StedSalford
Administrasjon
TrenerAlex Sanderson
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks navytop.png
Hjemmedrakt
Kit left arm Sharksleft.png Kit body Shakskitb.png Kit right arm Sharksright.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
12. september 2017

Sale Shark er et profesjonelt rugby union lag fra Eccles, Stor-Manchester, England. De spiller i den øverste divisjonen Premiership Rugby og deres hjemmebane er Salford City Stadium som offisielt heter AJ Bell Stadium fra sponsoren AJ Bell. Denne deler de med Salford Red Devils som spiller i rugby league. Laget har vunnet den nasjonale serien én gang og European Challenge Cup to ganger.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble stiftet som Sale FC i 1861 og er en av de eldste klubbene i rugby union. Gjennom historien har de vært en av de mest suksessrike klubben i England før ligaen ble profesjonell i 1995. De spilte sine første kamper på deler av banen til Sale Cricket Club eller på områder som de fikk låne av lokale bønder.[1] I 1905 kjøpte klubben et område ved Heywood Road som ble deres hjemmebane. Klubben feiret sitt 50-årsjubileum i 1911 ved å gå ubeseiret gjennom året med 24 seire og to uavgjorte kamper.[1] Før andre verdenskrig økte medlemstallet så mye at klubben kjøpte et landområde ved Woodbourne Road med tanke på å flytte til den nye banen. Men etter krigen, solgte klubben det nye området og valgte heller å forbedre Heywood Road.[1]

Sale FC var den dominerende klubben i Nord-England helt opp til de ble med i den profesjonelle ligaen. De kom til finalen i Anglo-Welsh Cup i 1997, men tapte mot Leicester Tigers. Klubben etablerte seg i toppen av ligaen uten å klare å vinne den før de klarte å vinne sluttspillfinalen mot Leicester i 2006.

Klubben har også hatt suksess i European Challenge Cup som de har vunnet to ganger. I 2002 slo de Pontypridd RFC fra Wales 25-22 i finalen og i 2006 slo de franske Section Paloise 27-3 i finalen.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c our history Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine. - http://www.salefc.com Lest 22. September 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]