Gloucester Rugby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gloucester Rugby
Nettsidehttps://www.gloucesterrugby.co.uk/
Idrettsgren(er)Rugby union
HjemmebaneKingsholm Stadium
Kapasitet16 500
LigaPremiership Rugby
LandStorbritannia
StedGloucester
Administrasjon
StyrelederMartin St Quinton
TrenerDavid Humphreys
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
12. september 2017

Gloucester Rugby er et profesjonelt rugby union lag fra Gloucester, England. De spiller i den øverste divisjonen Premiership Rugby og deres hjemmebane er Kingsholm Stadium. Laget har vunnet den nasjonale serien og cupen samt én av de europeiske cupene. De har ikke noen offisielle kallenavn, men blir ofte kalt the Cherries and Whites etter fargene på drakten. Kampene mot lokalrivalene Bath Rugby, Worcester Warriors og Bristol Rugby blir ofte kalt West County derbies.

Historie[rediger | rediger kilde]

Gloucester Rugby Football Club ble stiftet i 1873 på Spread Eagle Hotel i Gloucester. Den første kampen ble spilt mot et lag fra høyskolen i Gloucester på stedet hvor deres stadion ligger. De leide cricket-banen The Spa de første årene, men kjøpte et landområde i 1891 og har senere bygget sitt stadion på dette stedet.

Klubben ble suspendert av det engelske rugbyforbundet (RFU) i 1893, tiltalt for drive klubben profesjonelt da de hentet inn spillere utenfra. Klubben gikk tilbake til amatør-regler og ble tatt inn igjen.[1]

Gloucester vant den aller første Anglo-Welsh Cup da den ble innført i 1972 da de slo Moseley i finalen. De vant den igjen i 1978 ved å slå Leicester Tigers og spilte uavgjort i 1982 mot Moseley igjen og begge lagene ble erklært cup-mestre.

Da ligaen ble profesjonell i 1995 hadde klubben ingen stor investor og sakket akterut mot de andre klubbene. Tidligere racerbil-sjåfør og eier av flere racinglag, Tom Walkingshaw kjøpte storparten av aksjene i klubben i 1997 og ansatte tidligere kaptein for det franske landslaget, Philippe Saint-André som trener. Dette gav bedre resultater og laget kom på tredjeplass i ligaen i 1999-2000 sesongen. Saint-André forlot klubben i 2002 og hadde lag et sterkt fundament for klubben og de vant deres første trofé på 25 år i 2003 da de igjen vant Anglo-Welsh Cup.

Klubben endret navn til Gloucester Rugby sommeren 2005 og vant sin første europeiske turnering i 2006 da de vant European Challenge Cup ved å beseire London Irish i finalen etter ekstra omganger. 2006-07 sesongen kom laget på førsteplass i ligaen etter seriekampene, men tapte sluttspillfinalen mot Leicester Tigers. Sesongen etter vant laget seriespillet igjen, men tapte semi-finalen på hjemmebane mot Leicester Tigers igjen. Neste sesong gikk dårligere da laget ikke kom blant de fire beste i serien og tapte cup-finalen mot Cardiff.

De neste årene bar preg av bytte av trenere etter lite suksess i serie og cup utenom seier i cupen i 2011 da de vant finalen over Newcastle Falcons.

I 2015 Gloucester vant European Rugby Challenge Cup i den nye turneringens første år da de slo Edinburgh Rugby i finalen.

Meritter[rediger | rediger kilde]

  • Anglo-Welsh Cup
    • Mester: 1972, 1978, 1982 (delt), 2003, 2011
    • Andreplass: 1990, 2009, 2010

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ When Gloucester were suspended by the RFU - www.gloucesterrugbyheritage.org.uk Lest 15. juli 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]