London Irish

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
London Irish
London Irish Rugby Football Club
Nettsidehttps://www.london-irish.com/
Idrettsgren(er)Rugby union
KallenavnThe Exiles
HjemmebaneMadejski Stadium
Kapasitet24 161
LigaPremiership Rugby
LandStorbritannia
Administrasjon
StyrelederDavid Morgan
TrenerNick Kennedy
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
12. september 2017

London Irish RFC er et profesjonelt rugby union lag fra tettstedet Sunbury-on-Thames i Middlesex, England. De spiller i den øverste divisjonen Premiership Rugby og deres hjemmebane er Brentford Community Stadium i London som de leier av fotballklubben Brentford. Laget har vunnet Anglo-Welsh Cup én gang.

Historie[rediger | rediger kilde]

London Irish ble stiftet i 1898 for at irer som bodde i London skulle ha en sportsklubb for de som bodde i eksil av forskjellige grunner. Klubben var inspirert av de to andre klubbene som var stiftet; London Scottish i 1878 og London Welsh i 1895.[1] Deres første kamp var mot Hammersmith 1. oktober 1898 på Herne Hill Athletic Ground i Sørøst-London. I 1911 spilte de sin første kamp i Europa mot Le Havre i Frankrike.

Klubben led hardt under første- og andre verdenskrig og under Påskeopprøret i Irland i 1916. Mange av klubbens medlemmer ble drept i årene 1914-18.[1] Det var først i 1923 at spillere kunne komme fra Irland for å spille for klubben igjen.

I 1931 kjøpte klubben et større landområde i Sunbury i Sørvest-London og deres første kamp på sin nye bane var 8. desember 1931 mot London Welsh.[1] Området ble beslaglagt av myndighetene under andre verdenskrig for å dyrke mat der. Etter krigen var banen så dårlig at de leide bane av Blackheath i Sørøst-London. De flyttet tilbake igjen i 1959 da de fikk lånt penger til å bygge en tribuneseksjon i Sunbury.[1]

På 1980-tallet reiste klubben til Canada og Nigeria for å spille kamper.[1]

I 2000 begynte laget å spille hjemmekampene sine på Madejski Stadium i Reading og vant sitt eneste større trofé i 2002 da de vant Anglo-Welsh Cup ved å slå Northampton Saints i finalen.

12. mars 2016 spilte laget den første kampen i Premiership utenfor England. De flyttet kampen mot Saracens til New York Red Bulls sin arena i New Jersey.[2]

Laget spilte i den øverste divisjonen helt fra 1996 til 2016 da de endte på sisteplass på tabellen og rykket ned til andre nivå. De rykket rett opp igjen på første forsøk da de vant serien og kvalifiseringen for opprykk.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]