Sør-Trøndelag tingrett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sør-Trøndelag tingrett holder til i Trondheim tinghus.

Sør-Trøndelag tingrett er en førsteinstansdomstol i Frostating lagdømme. Domstolen ble opprettet i 2003 ved at de tre tidligere domstolene Gauldal, Orkdal og Midt-Trøndelag ble slått sammen. Ved ny sammenslåing 1. januar 2010 ble også Trondheim tingrett en del av domstolen som nå dekker 17 av fylkets 25 kommuner.

Domstolen har kontorsted i Munkegata i sentrum av Trondheim i Trøndelag og rettskretsen omfatter kommunene Agdenes, Hemne, Holtålen, Klæbu, Malvik, Meldal, Melhus, Midtre Gauldal, Oppdal, Orkdal, Rennebu, Røros, Selbu, Skaun, Snillfjord, Trondheim og Tydal. Det er tilsammen 260 614 innbyggere i rettskretsen 1. januar 2010. Domstolen ledes av en sorenskriver (for tiden Leif Otto Østerbø) og har i tillegg 14 tingrettsdommere, fire dommerfullmektiger og 29 funksjonærer.

Domstolens dømmende oppgaver er i hovedsak å avgjøre straffesaker og å løse privatrettslige tvister. Forvaltnings- og registreringsoppgavene er blant annet dødsfallsregistrering, utstedelse av skifteattest, notarialforretninger og vigsler.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]