Ryggsekkturisme

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ryggsekkturister i Israel

Ryggsekkturisme (eng. backpacking) er en subkultur bestående hovedsakelig av unge reisende som oppdager planeten på et begrenset budsjett.

De refererer til seg selv som ryggsekkturister fordi de heller bærer en ryggsekk fremfor en koffert. De drar gjerne på fotturer eller campingtur, men som oftest velger de fleste å bruke tid på å oppdage mer urbane områder.

Økonomi-reiser[rediger | rediger kilde]

Unge ryggsekkturister har ofte begrensede økonomiske ressurser og søker derfor lavkostnads-alternativer som å reise med kollektivtransport, bo på billige ungdomsherberger og å handle mat på supermarkeder. Ryggsekkturister drar ofte til vakre steder med lave kostnader som Goa i India, Essaouira i Marokko eller Thailand.

Det sosiale aspektet[rediger | rediger kilde]

Ryggsekkturister er generelt veldig sosiale og det er for mange et høydepunkt å treffe andre reisende underveis. Da utveksles umiddelbart gode råd om hvor man bør dra eller ikke, info om billige overnattingssteder, e-post-adresser m.m.

Subkultur[rediger | rediger kilde]

Det har de siste 30 årene vokst frem en hel «industri» rundt ryggsekkturismen i form av et meget mangfoldig tilbud av blant annet tidsskrifter, reisehåndbøker, transport- og overnattingstilbud som henvender seg til den ryggsekkreisende. Ikke minst har Lonely Planet, som spesialiserer seg på å utgi reisehåndbøker med tips og råd skrevet av folk som selv reiser rundt i de aktuelle områdene stor innflytelse på ryggsekkturistenes adferd. Mange steder kalles Lonely Planet for ryggsekkturistenes bibel men den blir av erfarne reisere som regel kalt for "the book". The Rough Guide sin serie med reisehåndbøker er også populær.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.