Ryan Ross

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ryan Ross
George Ryan Ross
Ryan ross.jpg
Født 30. august 1986 (29 år)
Las Vegas
Utdannelse University of Nevada
Nasjonalitet Las Vegas, Nevada, USA
Aktive år 2004–d.d.
Plateselskap Fueled by Ramen
Decaydance Records

George Ryan Ross (født 30. august 1986 i Las Vegas, Nevada) er gitarist og back-up vokalist i Panic at the Disco. Det er også han som har skrevet alle låtene til bandet på deres første CD, A Fever You Can't Sweat Out, og mesteparten på den nyeste, Pretty Odd.

Hans tidlige liv[rediger | rediger kilde]

Ryan er født og oppvokst i Las Vegas, Nevada, der han gikk på katolsk skole. To sanger på Panic at the Discos A Fever You Can't Sweat Out, «Camisado» og «Nails For Breakfast, Tacks for Snacks», skrev han om sin egen far, som var alkoholiker, og døde 28. juni 2006. «Jeg kjente ikke faren min godt» skal Ross ha uttalt, «han mislikte mine valg i livet.»

Starten på musikken[rediger | rediger kilde]

Da Ryan var tolv år, spurte han foreldrene sine om å få en gitar i julegave, da han startet å samarbeide med barndomsvennen Spencer Smith, som hadde fått trommer. De første årene spilte Ross og Smith mest blink-182 med Ryan som vokalist. Bandet deres het på den tiden Pet Salamander.

Senere fikk Smith Brent Wilson med i bandet, som bassist. Da Brendon Urie ble medlem i bandet, var det meningen at han skulle være back-up vokalist for Ross, men da de hørte ham synge, bestemte de at han skulle bli hovedvokalist. Nå spiller Ross flere instrumenter, blant annet keyboard og gitar. Ettersom de har kommet i gang med konserter, har Ross blitt mindre sjenert, da han dekorer fjeset sitt med forskjellige rariteter. «Jeg føler ikke at jeg spiller, jeg føler at jeg er en forteller, enda det er Brendons jobb», sier Ross.

Panic! At The Disco skiller veier[rediger | rediger kilde]

I 2009 forlot Ross og bassisten Jon Walker bandet. Panic! At The Disco følte at musikkstilen deres gikk i forskjellige retninger, og ble enige om å splittes. Urie og Smith holder bandet gående, og for øyeblikket er kun de de eneste medlemmene. Turneen deres fortsetter som planlagt, og de planlegger et 3. album.

Etter å ha forlatt Panic! At The Disco, dannet Ross og Walker et band ved navn The Young Veins. De har laget noe musikk, og planlegger å fortsette med det.