Ruben Eliassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ruben Eliassen
Ruben Eliassen.jpg
Født26. november 1968 (49 år)
Trondheim
Beskjeftigelse Illustratør
NasjonalitetNorge
Utmerkelser Arks barnebokpris

Ruben Eliassen (født 26. november 1968 i Trondheim) er en norsk forfatter og illustratør med erfaring fra musikk- og reklamebransjen. Han er særlig kjent for bøkene i Phenomena-serien, som er en serie fantasyromaner for barn og ungdom.

Liv[rediger | rediger kilde]

Som 15-åring begynte han som yngstemann i et reklamebyrå i Trondhjem, Byrå1, senere Reklamekontakt og Svart på Hvitt. Samtidig som han jobbet i reklamebyrå, tegnet han frilans for vittighetsbladet Konk, tegneserieforlaget Semic og andre. Han gikk gradene og ble art director i en alder av 18 år da han bestemte seg for å flytte til Oslo.

I Oslo livnærte han seg som frilans illustratør og jobbet for en rekke magasiner og blader, blant annet Natt og dag, KK og andre.

For sin første bok, Phenomena: Profetiens utvalgte fra 2002, vant Eliassen Arks barnebokpris og Kirke- og Kulturdepartementets debutantpris.

Ruben Eliassen har vært åpen om sin AD/HD-diagnose. Han har gitt hovedpersonene i Phenomena-serien, Alk og Ilke, samme diagnose, men i deres verden er tilstanden snudd til noe positivt.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Priser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]