Ronglan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 63°39′53″N 11°6′45″Ø Ronglan er et sted i Levanger kommune, Trøndelag. Fylkesvei 112 går fra Ronglan til Ekne, en strekning på til sammen 6,5 kilometer. Ronglan er betjent av lokaltoget på Nordlandsbanen med Ronglan stasjon, åpnet i 1902. Tidligere var det også et oppvekstsenter på Ronglan hvor det var både barnehage og barneskole. Det het Tuv oppvekstsenter, men ble nedlagt i årene 2013-2014.

Ved Holtås finnes det et stort helleristningsfelt. Feltet ligger like ved den gamle riksvei 50 og det er 15 meter langt og 3 meter bredt. Det er registrert totalt 104 figurer som stort sett fremstiller hjortedyr. I tillegg finnes det en del andre figurer som er vanskelig å tolke. Blant figurene er det noen geometriske mønstre som kanskje forestiller fiske- eller fangstnett. Helleristningene antas å være fra slutten av eldre steinalder. De ble oppdaget i 1962 i forbindelse med veiarbeid.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ronglan Idrettslag

Ronglan Samfunnshus

TrøndelagstubbDenne Trøndelagrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.