Robert Banks Stewart

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Robert Banks Stewart
Født16. juli 1931
Edinburgh
Død14. januar 2016 (84 år)
Beskjeftigelse Manusforfatter
Nasjonalitet Storbritannia

Robert Banks Stewart (født 16. juli 1931 i Edinburgh) er en skotsk TV-manusforfatter.

Han har bidratt med manus til Thames Televisions Callan, Special Branch, The Sweeney og Owner Occupied.

Han skrev også manusene The Master Minds og Quick-Quick Slow Death for serien The Avengers.

Manusredigerer Robert Holmes inviterte Stewart til et møte for å diskutere manusideer for serien Doctor Who i begynnelsen av 1974. Stewart tenkte ut en seks episoder lang historie kalt The Secret of Loch Ness. Han syntes at Skottlands legendariske monster i Loch Ness ville være perfekt for en Doctor Who-historie fordi det fantes så få detaljer om monsteret. Historien fokuserte opprinnelig på monsteret, men Holmes foreslo at Stewart skulle konsentrere seg om de utenomjordiske zygonene, som kan forandre utseende. Arbeidstitlene på historien var The Loch, The Secret of the Loch, The Loch Ness Monster og The Zygons før de endte med Terry of the Zygons.

Året etter skrev han The Seeds of Doom for Doctor Who. Begge historien ble vist som en del av sesong 13. Denne historien var inspirert av The Quatermass Experiment og John Wyndhams roman The Day of the Triffids. Begge handlet om at floraen agriper mennesker og førstnevnte handler også om at et utenomjordisk monster infiserer en mann og forvandler ham til en plante. Det er uvisst om The Seeds of Doom opprinnelig ble laget som en fire eller seks episoder lang historie. Stewart har selv sagt at den alltid var beregnet å vøre seks episoder lang, men andre kilder antyder at dette ikke er tilfellet. De sier at den fire episoder lange Seeds var ment å følge etter en to episoder lang historie kalt The Angurth skrevet av Eric Pringle, som ble bestilt på slutten av sommeren i 1975. Da denne ikke ble produsert, søkte produsent Philip Hinchcliffe om lov til å forkorte sesong 14 til 24 episoder. Bill Slater, som var daværende sjef for serier, sa nei. Istedenfor måtte Robert Holmes og regissør Douglas Camfield, som skulle regissere Seeds, skrive om historien slik at de fikk en to episoder lang prolog som foregår i Antarktis. The Seeds of Doom var Stewarts siste historie for Doctor Who. Et utkast han skrev ble dog brukt som basis for Holmes' The Talons Of Weng-Chiang året etter.

Stewart fortsatte å jobbe som forfatter, manusredigerer og produsent og han hjalp til med å utvikle seriene Shoestring, Bergerac og The Darling Buds of May.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]