Bergerac (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bergerac
orig. Bergerac
Generell informasjon
Sjanger Krim
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
Sesonger 9
Episoder 87
Lengde 60 min. min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende John Nettles
Terence Alexander
Bak kamera
Skapere Robert Banks Stewart
Produsent Jonathan Alwyn
George Gallaccio
Robert Banks Stewart
Musikk George Fenton
Sending
Periode 18. oktober 198126. desember 1991
TV-kanal BBC One
NRK
TVNorge
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Bergerac (1981–91) var en britisk fjernsynsserie/krim-serie lagt til Jersey, og produsert mellom 19811991. Serien ble til da serien Ring Radio West måtte skrives om fordi hovedrolleinnehaveren, Trevor Eve, trakk seg. Produksjonsteamet bak Ring Radio West skapte da Bergerac i stedet. John Nettles hadde tittelrollen som kriminaloverbetjent «Jim Bergerac» i det fiktive Bureau des Etrangers i Jersey-politiet.

Blant de andre figurene i serien er «Charlie Hungerford», en lokal kakse og Bergeracs eks-svigerfar, spilt av Terence Alexander, «Deborah», hans ekskone, spilt av Deborah Grant, og hans sjef, overinspektør «Barney Crozier» (Sean Arnold).

På norsk TV[rediger | rediger kilde]

Serien gikk på NRK fra 1982-1992. Til sammen 79 episoder ble sendt. TVNorge sendte serien fra våren 1997 til begynnelsen av 2000-tallet.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om den eks-alkoholiserte kriminalbetjenten Jim Bergerac, som holder til på idylliske Jersey i Den engelske kanal.

Bergerac fikk tilbud om jobb i Jersey-politiet etter en dårlig periode i livet hans der han skadet foten stygt, ble alkoholiker og skilt fra sin kone. Han jobber i en ny avdeling som tar seg av kriminalitet som involverer folk som ikke bor fast på ferieøya.

Det var også mye fokus på Bergeracs kvinnehistorier og han hadde et tett forhold til sin eks-svigerfar Charlie Hugerford, som på en mystisk måte alltid var innblandet på et eller annet vis i de sakene Bergerac måtte løse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]