River (Michael Hunter-album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
River
FormatCD
Artist, bandMichael Hunter
Utgitt1995
SjangerAmbient
Lengde42:27
PlateselskapRacket Records
Produsent(er)Michael Hunter

River er et studioalbum av den britiske lydteknikeren, plateprodusenten og musikeren Michael Hunter. Albumet ble utgitt i juli 1995.

Musikken på River hører til ambient-stilen. I tillegg til det stemningsfulle, elektroniske og melodiløse lydbildet, har albumet også enkelte temaer og effekter fra rock-gruppa Marillions musikk før 1994. Michael Hunter var assisterende tekniker ved Parr Street Studios i Liverpool, der Marillion spilte inn deler av albumet Brave (utgitt 1994), og ble senere engasjert av Marillion som studiotekniker, keyboardtekniker og produsent. River ble laget for å skape en ambient stemning foran Marillions konserter på Brave-turnéen, der de framførte hele konseptalbumet Brave. Musikken ble så populær at Michael Hunter og Marillion valgte å gi den ut på CD etter at turnéen var over.

River ble først utgitt på Marillions eget plateselskap Racket Records og solgt kun til medlemmer av gruppas fanklubb The Web. Noe senere ble albumet sammen med flere av gruppas halvoffisielle live-utgivelser solgt også til ikke-medlemmer. I mars 2002 ble albumet gjenutgitt som en del av Marillions Front Row Club – en serie med hovedsakelig live-opptak utgitt for spesielt interesserte fans.

It's good with joss sticks...

Sporliste[rediger | rediger kilde]

  1. «I» (14.46)
  2. «II» (3.06)
  3. «III» (4.01)
  4. «IV» (7.59)
  5. «V» (1.03)
  6. «VI» (1.32)
  7. «VII» (9.56)

Musikken framstår som en løpende komposisjon, uten pause mellom sporene. All musikk er komponert og framført av Michael Hunter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]