Ringeren i Notre Dame 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ringeren i Notre Dame 2
orig. The Hunchback of Notre Dame 2
Generell informasjon
SjangerAnimasjon
Utgivelsesår19. mars 2002
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde68 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBradley Raymond
ProdusentChris Henderson
Hiroshi Saotome
Stephen Swofford
ManusforfatterFlip Kobler
Cindy Marcus
Jule Selbo
MusikkCarl Johnson
Randy Petersen
Kevin Quinn
Walter Edgar Kennon (sanger)
Chris Canute
Foran kamera
Originalstemmer
Norske stemmer
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Ringeren i Notre Dame 2 er en animert romantisk-, musikalsk-, dramafilm fra 2002 og oppfølgeren til animasjonsfilmen Ringeren av Notre Dame. Den ble produsert av Walt Disney Animation Japan.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen er satt til år 1508. Kaptein Phoebus og Esmeralda har giftet seg, og blitt foreldre til en seks år gammel sønn som de har gitt navnet Zephyr. Quasimodo er nå en akseptert del av samfunnet i Paris, men han bor fremdeles i Notre Dame de Paris sammen med sine tre Gargoyle-venner Victor, Hugo og Laverne. En sirkus-tropp ledet av Sarousch kommer til byen som en del av "Le Jour d'Amour" en dag dedikert til feiringen av sterk romantisk kjærlighet. Men Sarousch er i all hemmelighet en kriminell som planlegger å stjele en ekstremt verdifull klokke fra Notre Dame som kalles for "La Fidèle" som er dekorert med gull og enorme juveler. Han sender Madellaine for å undersøke hvor klokken befinner seg i kirken.

Madellaine møter Quasimodo uten å se ansiktet hans, og de kommer godt overens. Når Madellaine faktisk ser ansiktet hans, blir hun sjokkert over hans deformerte utseende, og hun løper sin vei. Gargoyle-vennene hans overbeviser Quasimodo om å gå til sirkuset i håp om å møte henne igjen. Ved sirkuset klarer Sarousch å få en elefant til å forsvinne, samtidig som hans medarbeidere stjeler fra publikum. Han presser Madellaine til å bli med Quasimodo, for å skaffe den informasjonen han ønsker for å gjennomføre planene hans. Madellaine er uenig i dette oppdraget, men Sarousch minner henne om fortiden og lojaliteten hun skylder ham: Da Madellaine var seks år gammel, var hun en ung tyv som ble oppdaget når hun forsøkte å stjele penger fra Sarousch. Han kunne ha overført henne til myndighetene, men i stedet bestemte Sarousch seg for å ansette henne ved sirkuset sitt.

Madellaine tar motvillig oppdraget for å vinne Quasimodos tillit. Etter å ha observert Quasimodo som leker med Zephyr og lar gutten sove i armene hans, innser Madellaine hans sanne natur og hun er ikke lenger skremt av hans utseende. De går på sightseeing i Paris, men dårlig vær tvinger dem til å avslutte stevnemøtet og returnere til Notre Dame. Quasimodo benytter anledningen til å tilby Madellaine en gave, en figur som han skapte selv. Quasimodo innser snart at han er forelsket i henne. I mellomtiden undersøker kaptein Phoebus rapporter om en rekke ran i Paris. Han mistenker at ansatte ved sirkuset er ansvarlige for den økende kriminaliteten. I mellomtiden gir Sarousch beskjed om at Madellaine skal holde Quasimodo opptatt i det sirkuset skal stjele La Fidèle. Imidlertid har Madellaine begynt å virkelig like Quasimodo og hun protester mot planene, så Sarousch truer med å få Quasimodo drept hvis Madellaine nekter å bli med på opplegget.

Phoebus avhører Sarousch om kriminaliteten som foregår i Paris, og han oppdager en stjålet juvel blant Sarousch sine eiendeler. For å unngå å bli arrestert, hevder Sarousch at Madellaine er en tyv, og at han bare forsøker å dekker forbrytelsene hennes for å hjelpe henne. Senere er Quasimodo sammen med Madellaine når Sarousch og to av hans håndlangere kommer seg inn i katedralen. Sarousch tar med seg La Fidèle. Gargoylene forsøker å stoppe tyvene, og Laverne varsler om at noe er galt ved katedralen. Quasimodo og Madellaine skynder seg tilbake, men La Fidèle har forsvunnet. Phoebus innser at Sarousch har lurt ham, og han sender sine menn over hele Paris for å finne Sarousch.

Quasimodo innser at hans elskede Madellaine har lurt ham, og han avslutter forholdet deres. Han trekker seg deretter dypere inn i katedralen, og føler seg såret og forrådt. Phoebus arresterer Madellaine som medhjelper i tyveriet. De tre gargoylene informerer Quasimodo om at Zephyr har forlatt katedralen for å finne Sarousch. Madellaine, nå arrestert av Phoebus og politiet, opplyser dem om at Sarousch har tatt med seg La Fidèle til katakombene i Paris. Phoebus bestemmer seg for å ta med seg Madellaine for å lete rundt i katakombene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata