Richard Hurndall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Richard Hurndall
FødtRichard Gibbon Hurndall
3. november 1910
Darlington i England
Død13. april 1984
London i England
Utdannet ved Royal Academy of Dramatic Art (–1929)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Språk Engelsk
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Richard Gibbon Hurndall (født 3. november 1910 i Darlington i England, død 13. april 1984 i London i England) var en skuespiller som opptrådte både på radio og teater og i TV og film.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hurndall utdannet seg ved Royal Academy of Dramatic Arts og spilte i flere skuespill på teater i Stratford-upon-Avon. Han spilte også med BBC radios drama repertory company fra 1949 til 1952.

I 1958 ble han den tredje verten i Radio Luxembourgs program This I Believe.. Han spilte i flere TV-serier, inkludert The Avengers, The Persuaders!, Whodunnit og Bergerac. Han spilte gangsteren Mackelson i dramaserien Spindoe fra 1968 og han hadde en tilbakevendende rolle i den siste sesongen av The Power Game. Han spilte også en homofil antikvitetsforhandler som liker Harold Steptoe i Steptoe and Son.

Doctor Who[rediger | rediger kilde]

I 1983 ble episoden The Five Doctors laget for å feire at TV-serien Doctor Who var 20 år gammel. I denne skulle alle som hadde spilt rollen som Doktoren være med. William Hartnell, som hadde spilt den første Doktoren, døde i 1975. Ian Levine, som da jobbet som uoffisiell konsulent på serien, hadde sett Hurndall i Blake's 7 og foreslo for produsent John Nathan-Turner at Hurndall kunne spille den første Doktoren. Hurndall fikk rollen og etter at Tom Baker, som spilte den fjerde Doktoren, ikke ville være med, fikk Hurndall også en større rolle i episoden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]