Ian Levine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ian Levine
Født22. juni 1953Rediger på Wikidata (69 år)
BlackpoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Låtskriver, plateprodusent, DJ, filmregissør, filmprodusentRediger på Wikidata
Utdannet ved Arnold SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Ian Levine (født 22. juni 1953 i Blackpool, England) er en tekstforfatter, plateprodusent og DJ. Han er også en velkjent fan av science fiction-serien Doctor Who.

Musikkarriere[rediger | rediger kilde]

Levine er mest kjent for sitt arbeid innen sjangrene pop, soul, disco og Hi-NRG. Han og medforfatter Fiachra Trench var blant hovedpersonene innen utviklingen av Hi-NRG. I 1980- og 1990-årene jobbet han med gruppen Big Fun (19861988) og grunnla sine egne grupper (Seventh Avenue og Bad Boys Inc). Han skrev og produserte også for britiske Take That.

Tidligere i karrieren var han en innflytelsesrik DJ i Blackpool Mecca og han begynte å samle på soul, R&B og Northern Soul-plater. I midten av 1970-årene begynte han også å høre på disco og han ble en innflytelsesrik produsent når det gjaldt å utvikle sjangeren til Hi-NRG.

Levine var også en fast DJ hos Heaven, nattklubben for homofile i London.

Doctor Who[rediger | rediger kilde]

Levine er velkjent som en fan av BBCs Doctor Who og han var en uoffisiell konsulent for serien i 1980-årene.

De siste årene har han påstått at han skrev historien Attack of the Cybermen fra sesong 22 med manusredigerer Eric Saward, selv om Paula Moore er listet som forfatter i episodene. Dette var et pseudonym for Sawards kjæreste Paula Woolsey. Levine påstår at han skrev utkastet, Saward skrev resten og at Woolsey ikke bidro med noe som helst. Saward benektet dette i et intervju med Doctor Who Magazine og Woolsey benektet det også da hun ble intervjuet av David Howe, Mark Stammers og Steven James Walker da de skrev sine referansebøker for Doctor Who.

Doctor in Distress[rediger | rediger kilde]

I 1985 kunngjorde BBC at serien ble satt på en 18 måneder lang pause, og det gikk rykter om en nedleggelse av serien. Levine samlet skuespillere fra serien og en rekke mindre kjendiser for å spille inn en protestsingle, som ble kalt Doctor in Distress. Colin Baker, Nicola Bryant, Nicholas Courtney og Anthony Ainley var blant de som deltok. Gruppene Bucks Fizz, The Moody Blues og Ultravox var også med på opptaket.

Singlen ble gitt ut under tittelen Who Cares? og den ble allment kritisert. Levine sa senere: «It was an absolute balls-up fiasco. It was pathetic and bad and stupid. It tried to tell the Doctor Who history in an awful high-energy song. It almost ruined me».[1]

Tapte episoder[rediger | rediger kilde]

Det er en langtlevende myte som går ut på at Levine har kopier av tapte episoder av Doctor Who. Det finnes ikke noe bevis for at myten er sann. Levine var ansvarlig for å ha funnet og returnert mange tapte episoder til BBCs arkiver. Han var også medvirkende til at BBC stoppet med å destruere gamle episoder etter at han fant ut at de ble spilt over.

Levines forsøk på å finne flere episoder fortsetter fremdeles. 20. april 2006 kunngjorde BBCs barneprogram, Blue Peter, at Levine ville kjøpe en dalek i full størrelse for de som returnerte en av de 108 tapte episodene.[2].

DVD-er[rediger | rediger kilde]

Levine har også produsert ekstramateriale for Doctor Who-DVD-ene utgitt av BBC. Han produserte dokumentarene Over the Edge og Inside the Spaceship for DVD-settet The Beginning og Genesis of a Classic for DVD-utgivelsen av Genesis of the Daleks.

K-9 and Company[rediger | rediger kilde]

Levine komponerte kjenningsmelodien for K-9 and Company, en pilot for en serie basert på K-9 og Sarah Jane Smith fra Doctor Who. BBC endte opp med å ikke produsere serien.

Amerikanske tegneserier[rediger | rediger kilde]

Levine eier en av de største samlingene av amerikanske tegneseriehefter. Han påstår at han har den eneste komplette samlingen av tegneserier fra DC Comics i verden fra 1930-årene frem til i dag. Det siste heftet han fikk tak i var et eksemplar av New Adventure Comics nr. 26, som han anskaffet på San Diego Comic-Con i juli 2005.

Selv om Levines samling ikke inneholder alle de forskjellige reklamerelaterte og gratisheftene som DC har gitt ut, så har han de fleste som er kjent. Mye av informasjonen om disse utgivelsene har gått tapt på grunn av at DC ikke har tatt vare på all lisensieringsinformasjon. [3][død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]