Recceswinth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Recceswinth
Recesvinto.jpg
Død1. sep. 672Rediger på Wikidata
ValladolidRediger på Wikidata
Beskjeftigelsemonark
Embete
  • Visigoternes konge (653–672) Rediger på Wikidata
FarChindasuinth
Nasjonalitet SpaniaRediger på Wikidata
Gravlagt Katedralen i ToledoRediger på Wikidata

Recceswinth (spansk: Recesvinto, latin: Reccesvinthus (død 1. september 672 i Gerticos) var vestgoternes konge i Spania fra 649 til 672, sammen med sin far Chinsuintha fra 649 og enehersker fra 653.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Recesuinto i Codex Vigilanus.

Reccaswinth var ansvarlig for innføringen av en lovgivning erstattet Lex Romana Visigothorum. Han plasserte en vestgotisk felles lov over både goterne og romerne i kongedømmet. Men dette vestgotiske lovverket viste lite av germansk innflytelse, og lå nærmere de gamle romerske lovene.

Han forbød en rekke jødiske essensielle jødiske skikker, som en omskjæringen og deres spesielle diettbestemmelser (kashrut), ektesskapslover og seremonier, og feiringen av den jødiske påsken.[1]

Kirkekonsilene i hovedstaden ble den mektigste styrken i styret av landet og biskopen støttet primært monarkiet. Will Durant skriver i The Age of Faith at «gjennom deres overlegne utdannelse og organisering dominerte de adelen som satt sammen med dem i de herskende rådene i Toldeo, og selv om kongens autoritet i teorien var absolutt og han valgte biskopene, valgte disse konsilene ham, og la politikkens retning på forhånd.»

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ John Edwards, The Spain of the Catholic Monarchs, 1474-1520 (Wiley-Blackwell, 2000), s. 72.
Forgjenger:
 Chindasuinth 
Vestgoternes konge
(653672)
Etterfølger:
 Wamba