Chintila

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chintila
Født606Rediger på Wikidata
Død20. des. 639Rediger på Wikidata
Toledo
BeskjeftigelseMonark Rediger på Wikidata
Embete
  • Visigoternes konge (636–639) Rediger på Wikidata
BarnTulga

Chintila, her en statue fra Jardines del Retiro de Madrid, på et populært sted kalt El paseo de las estatuas.

Chintila (død 20. desember 639) var vestgoternes konge i Spania fra 636 til 639. Han etterfulgte Sisenand i en tid med svakhet og styrte til han døde.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Han ble valgt og bekreftet av en konvensjon av biskoper og adelsmenn i henhold til det fjerde konsil i Toledo. Valget av ham forandret ingenting, og ustabilitet herjet. Han løste aldri de mange problemene som plaget hans tid, som krønikene fra den tiden forteller oss. Dette inkluderte opprør i Septimania og Galicia. I de tre årene hans styre varte, gav han biskopene vide fullmakter og de var de facto monarker, om ikke de jure.

Han dedikerte sin tid til konsilene, det femte konsilet i Toledo i juni 636 og det sjette konsil i Toledo i juni 638. De dekket mange emner og fastsatte mange nye regulativer. Kongen måtte velges blant adelsmennene, aldri en tonsurado (presteskapet), bønder eller utlendinger. De dikterte staffer for opprør og bestemte at eiendom som kongen skaffet seg på rettferdig vis ikke kunne konfiskeres av hans etterfølger. Til slutt forbød de ikke-katolikker innenfor rikets grenser, noe som medførte mange påtvungne konverteringer.

Chintila døde i 639 av naturlige årsaker og ble etterfulgt av Tulga.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Sisenand 
Vestgoternes konge
(636640)
Etterfølger:
 Tulga