Randy Lerner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Randy Lerner

Randolph D. Lerner (født 21. februar 1961 i Brooklyn, New York) er en amerikansk entreprenør og eier av idrettslag, mest kjent for å eie og være styreleder i den engelske fotballklubben Aston Villa FC.

Lerner er eier amerikanske fotballag som Cleveland Browns i National Football League (NFL) siden oktober 2002 og er formann i Aston Villa FC i Birmingham, England siden 2006. Hans personlige formue er blitt beregnet til over 8,6 milliarder norske kroner (NOK) i 2008.

Lerner har eksamen fra Universitet i Columbia i 1984, men tilbrakte 1983 ved Clare CollegeUniversity of Cambridge i England. I løpet av hans tid i England fulgte han engelsk fotball og fikk interesse i tre lag: Arsenal FC, Fulham FC, og Aston Villa FC. Han er utdannet fra Columbia Law School og før han gikk inn i forretningsverden arbeidet han som advokat i New York City.

Selv om han har vokst opp i USA med en far som var involvert i forhandlerrettsavtaler for Cleveland Browns var Lerners interesse for England konstant, og han la Aston Villa til sin liste av investeringer og ble den andre amerikanske eier av en klubb i FA Premier League i 2006 (den første var Malcolm Glazer).

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)