Rønvik skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rønvik skole
Rønvik skole.jpg
MottoEn skole for fremtiden
SkoletypeBarne- og ungdomsskole
FylkeNordland
KommuneBodø
ByBodø
BydelRønvika
AdresseAmtmann Worsøes gate 30
8012 Bodø
RektorRudi Johnsen
Klasser20/21
Eleverca 500 (2012)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Rønvik skole
67°17′47″N 14°25′09″Ø

Rønvik skole er en barne- og ungdomsskole i bydelen Rønvika i Bodø. Skolen ligger Amtmann Worsøes gate 30 på Årnessletta, og hadde ved skolestart 2012/13 457 elever fra tilsammen 16 nasjoner.

Rønvik skole er skole for Nedre Rønvik skolekrets i bydel Rønvik i Bodø. Skolekretsen er blant de minste i Bodø by, og består av strøkene Nedre Rønvik, Vollen og Kvalvika. Grensen mellom Nedre og Øvre Rønvik skolekrets går ved jernbanen og strøkene Vollen og Stordalen, som ikke har veiforbindelse for bil. Grensen mellom Løpsmark Løpsmark skolekrets går gjennom Bratten Aktivitetspark.[trenger referanse]

Inndeling[rediger | rediger kilde]

Rønvik skole er delt inn fem baser, der hver base har eget lærerværelser, eget kjøkkentilbud, eget samlingsrom, som et auditorium, og en egen administrasjon. Denne inndelingen ble laget for å forbedre skolen, da en tidligere fellesadministrasjon ikke var nok. Skolens administrasjon finnes fortsatt, og har ansvar for renhold, nødvendig kontorpersonalet, og for skolegården, gymsalen og andre felles fasiliteter. Baseadministrasjonene derimot har ansvar for egen bases økonomi, læringsplan, lærebøker og sikkerheten for elevene. Lærerne på de ulike basene er med i basens administrasjon, men de har også eget kontorpersonalet. På hver base er det også to eller tre assistenter.

Småtrinnet har to baser, Base A og Base B, der Base A er for 1.- og 2.-trinn, mens Base B er for 3.- og 4.-trinn. På mellomtrinnet er inndelingen litt annerledes. Der går den ene klassen til Base C og den andre klassen til Base D, og sånn finnes det to baser med hver sin 5.-, 6.- og 7-klasse. Ungdomstrinnet er på mange måter ikke en base på samme måte som de andre basene. De har to administrasjoner, én for 8.- og 9.-trinn og en for 10.-trinn. Felleslokalene deres deles også med resten av skolen, som Storstua, som er Base Ungdoms, men også hele skolens, auditorium. De har heller ingen eget kjøkkentilbud, men benytter seg av skolekjøkkenet, som deles med mellomtrinnet, og iblant småtrinnet.

Oppussingen i 2006-2007[rediger | rediger kilde]

Rønvik skole ble utbygget i perioden 2006 til 2007.[1] Dette skjedde da Kirkhaugen ungdomsskole ble lagt ned grunnet plassmangel og dårlige forhold, på grunn av økende bebyggelse, spesielt i bydelene Løpsmarka og Skivika, som da ikke hadde egen ungdomsskole. Det var store diskusjoner om tidligere nedlagte Bodø lærerhøgskoles lokaler skulle bli tatt i bruk, men kommunen endte med å selge alt utenom gymnastikkbygget til et privat firma. Datidens gymnastikkhall ble pusset opp og det ble laget en storstue og nytt skolebibliotek. Biblioteket er nå flyttet igjen til fordel for et nytt PC-rom i 1. etasje og et grupperom i 2. etasje. På sørsiden av hovedbygget ble det bygget et tilbygg med to tilnærmet identiske etasjer, hver med tre klasserom, tre grupperom, ett samlingsrom, et lærerværelse og et minibibliotek. Byggene er kun koblet ilag av en glassgang, som også er ny hovedinngang.

Fasiliteter[rediger | rediger kilde]

Rønvik skole har eget bygg for gymnastikk som er det tidligere gymnastikkbygget til lærerskolen. Det er 4 garderober, to for hver kjønn. I tillegg finnes det to lærergarderober. I det samme bygget finnes det også en gammel svømmehall som ikke lenger er i virksomhet.

Rektorer[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
  • Rudi Johnsen fra ? –
  • Heidi Torbergsen fra ? – til ?

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]