Presidenten kidnappet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Presidenten kidnappet
orig. The Kidnapping of the President
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår1980
Prod.landCanada / USA
Lengde1 t. 54 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense18 (Norge)
Bak kamera
RegissørGeorge Mendeluk
ProdusentGeorge Mendeluk
John Ryan
ManusforfatterRichard Murphy
Charles Templeton
MusikkNash the Slash
Paul Zaza
SjeffotografMike Molloy
KlippMichael MacLaverty
Foran kamera
MedvirkendeWilliam Shatner
Hal Holbrook
Van Johnson
Ava Gardner
Annen informasjon
BudsjettCAD3,5 millioner
Premiere15. august 1980 (USA)
19. sept. 1980 (Canada)
9. oktober 1981 (Norge)
Eksterne lenker

Presidenten kidnappet (originaltittel: The Kidnapping of the President) er en kanadisk-amerikansk politisk thriller fra 1980 regissert av George Mendeluk. Filmen handler om en amerikansk president som kidnappes mens han er på statsbesøk i Toronto. To terrorister står bak. De gir inntrykk av å være politisk motivert, men preges av pengebegjær. Hovedrollene spilles av William Shatner, Hal Holbrook, Van Johnson og Ava Gardner. Filmen er basert på Charles Templetons bok The Kidnapping of the President (1975).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I løpet av et offisielt statsbesøk i Canada blir USAs president Adam Scott (spilt av Hal Holbrook) advart av Secret Service-agent Jerry O'Connor (spilt av William Shatner) om en potensiell trussel mot presidentens liv. Men Scott velger å ignorere O'Connor`s advarsler, og presidenten blir deretter bortført i Toronto av en sør-amerikansk terrorist-gruppe ledet av Roberto Assanti (spilt av Miguel Fernandes) og hans kvinnelige medskyldige.

Terroristene krever diamanter til en verdi av 100 millioner dollar, sammen med to fly for å komme seg vekk, som løsepenger for å returnere USAs president tilbake i sikkerhet. Adam Scott blir holdt fanget i en pansret lastebil, satt opp i en felle med eksplosiver som er tidsbestemt til å detonere ved midnatt. Så O'Connor må finne en vei inn i lastebilen for å redde presidenten før noe går galt. Men underveis oppstår det problemer mellom alle de forskjellige amerikanske byråene som ikke liker å samarbeide med hverandre, samt den ambisiøse amerikanske visepresidenten, Ethan Richards.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Aftenpostens anmelder gav den forholdsvis bra omtale og beskrev den som en spennende film med nerve, men mente samtidig at den var unødig voldelig. Han mente videre at selve kidnappings-sekvensen var noe usannsynlig.[1]

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten morgen – Nye filmer (10.10.1981, s.16)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]