Portal:Videospill/Utvalgt biografi/2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Videospill og del av arkivet Portal:Videospill/Utvalgt biografi For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>

Daniel Rosenfeld (født 9. mai 1989) er en tysk musiker best kjent som komponisten bak musikken og lydene i videospillet Minecraft. Musikken hans er som oftest gitt ut under aliaset C418.

Han ble født og vokste opp i Øst-Tyskland etter gjenforeningen av Øst- og Vest-Tyskland. Han har sagt at han lærte seg lydkomponering i en ung alder med datamaskiner og enkle programmer som Ableton Live. Senere begynte han å jobbe sammen med Markus «Notch» Persson med lydmotoren i Minecraft.

Siden han jobbet som freelancemusiker, var han ikke fast ansatt hos Mojang, bedriften bak Minecraft, som ble solgt til Microsoft i 2014. Rosenfeld sier han fortsatt har alle rettighetene til musikken i spillet, og har gitt ut to album med sanger fra spillets lydspor. Det første lydsporet, Minecraft – Volume Alpha, ble sluppet ut 4. mars 2011. Videospillbloggen Kotaku valgte ut musikken i Minecraft som et av de beste videospilllydsporene i 2011. Rosenfeld ga ut det andre lydsporet 9. november 2013 med tittelen Minecraft – Volume Beta, og har musikk som har blitt lagt til i spillet senere. Minecraft - Volume Alpha har også blitt sluppet ut i et fysisk format.

Les mer