Portal:Film/Utvalgt biografi/6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Film og del av arkivet Portal:Film/Utvalgt biografi For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Eva Longoria
Eva Longoria

Eva Jacqueline Longoria (født 15. mars 1975 i Corpus Christi i Texas) er en Golden Globe-nominert meksikanskamerikansk skuespillerinne. Hun er mest kjent for rollen som «Gabrielle Solis» i TV-serien Frustrerte fruer. Hun er også en internasjonalt anerkjent fotomodell, og har opptrådt i flere høyprofilerte reklamekampanjer, samt en mengde herreblader.

Longoria fikk sin første rolle i TV i 2000, da hun hadde en gjesteopptreden i Beverly Hills, 90210. Senere hadde hun en gjesteopptreden i General Hospital det samme året, og deretter kom det store gjennombruddet da hun fikk en større rolle i den populære amerikanske såpeoperaen The Young and the Restless. Etter å ha forlatt The Young and the Restless fikk hun en rolle i den nå kansellerte TV-serien Dragnet, før hun hadde et par roller i TV-filmer. I 2004 fikk hun rollen som skulle gjøre henne til A-kjendis, som «Gabrielle Solis» i den verdenskjente TV-serien Frustrerte fruer.

Les mer