Portal:Film/Utvalgt biografi/5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Film og del av arkivet Portal:Film/Utvalgt biografi For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Nicholas Cage
Nicholas Cage

Nicolas Cage (født Nicholas Kim Coppola 7. januar 1964 i Long Beach, California) er en amerikansk skuespiller. Han er av italiensk og tysk opphav, sønn av August og Joy Coppola, og barnebarn av komponisten Carmine Coppola. Han er Francis Ford Coppolas og Talia Shires nevø.

Da Cages foreldre ble skilt i 1976, flyttet han til Beverly Hills sammen med sin far. Han gikk Blant annet på Hich School med andre kjendiser som Slash fra Guns N' Roses og Lenny Kravitz.

Cage byttet navn tidlig for å forsøke å bygge sin egen karriere fremfor å dra fordeler av sin onkels omdømme. Han valgte navnet «Cage» etter tegneseriehelten Luke Cage i Power Man. Han hadde en liten rolle i Hæla i taket i 1982, men mesteparten ble kuttet bort. Hans neste nevneverdige roller var i filmene Rumble Fish og Valley Girl fra 1983, og sistnevnte var hans gjennombruddsfilm.

Cage vant Oscar for Beste Mannlige skuespiller for sin rolle i Adjø Las Vegas (1995), hvor han spiller en rolle om en mann som reiser til Las Vegas for å drikke seg til døde.

Les mer