Plussreiser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Plussreiser AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer989663445
BransjeReiseliv
Etablert1979
HovedkontorÅlesund
LandNorge
StyrelederKarl Arne Austnes
Nettstedplussreiser.no (nb)

Plussreiser er et norsk reiseselskap. Selskapet ble etablert under navnet Si-Reiser i 1979 som turoperatør for gruppereiser. Selskapet har hovedkontor i Ålesund, avdelingskontorer i Kristiansand og Stavanger, og salgsrepresentanter flere steder i landet.

Plussreiser er Norges største arrangør av reiser i kristen regi. Selskapet sender årlig 8000 gjester på tur verden over. I 2019 omsatte selskapet for 83 millioner kroner[1]. Halvparten av selskapets omsetning kommer gjennom produksjon av skoleturer og studiereiser. Om lag 95 % av reisene gikk i 2019 til utlandet.

Plussreiser er medlem i Reisegarantifondet.

Historie[rediger | rediger kilde]

Plussreiser er fra oktober 2016 en sammenslutning av de tidligere reiseselskapene Si-Reiser, Sabra Fokusreiser og Ravinala Reiser[2]. Si-Reiser fusjonerte med Ravinala Reiser i 2015 og kjøpte Sabra Fokusreiser året etter. Som følge av dette fikk selskapet nytt navn.[3]

Reisetyper[rediger | rediger kilde]

Plussreiser har utviklet egne unike turkonsept. «Bibelferie i Syden» er laget etter mønster fra tradisjonell bibelcamping i Norge og flyttet til leilighetshotell i varme strøk i utlandet. Siden oppstarten på Kypros i 1984 har reisemålene blitt utvidet med blant annet Gran Canaria, Kreta, Kroatia og steder på fastlands-Spania.

«Bussreiser i kristen regi» tar gjestene på temareiser i Norge og utlandet.

Plussreiser tilbyr egenproduserte gruppereiser som opplevelser i Europa og verden ellers. Aktiv ferie og pilegrimsturer, cruise med skoleskipet MS «Gann» (det tidligere hurtigruteskipet MS «Narvik»), sykkelturer, misjonsreiser er andre turkonsept. Største reisemål er landet Israel.

Plussreiser arrangerer leserturer med avisen Vårt Land gjennom avisens reiseklubb.

Eierskap[rediger | rediger kilde]

Gjennom holdingselskapet Plussreiser Holding AS er selskapet i hovedsak eid av kristne misjonsorganisasjoner. Sunnmøre Indremisjon (38,71 %), Indremisjonsforbundet (19,355 %), Normisjon (19,355 %), Det Norske Misjonsselskap (9,677%) og Manova Invest AS (9,677%) er største eiere. Øvrige aksjer eies av Indremisjonssamskipnaden og Nordmøre og Romsdal Indremisjon. Overskudd fra driften går til misjons- og bistandsarbeid[4].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Plussreiser AS Avd Ålesund - Ålesund - Regnskap». proff.no. Besøkt 3. desember 2020. 
  2. ^ smp.no (18. oktober 2016). «Si-Reiser skifter navn til Plussreiser». smp.no (norsk nynorsk). Besøkt 3. desember 2020. 
  3. ^ «Plusser på med nytt navn». Sambåndet. Besøkt 3. desember 2020. 
  4. ^ «Plussreiser gir utbytte til misjonen». Sambåndet. Besøkt 3. desember 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]