Plateumaris consimilis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Plateumaris consimilis
Nomenklatur
Plateumaris consimilis
(Schrank, 1781)
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenBiller
FamilieBladbiller
SlektPlateumaris
Økologi
Habitat: på planter ved ferskvann
Utbredelse: Europa, ??
ikke i Norge[1]

Plateumaris consimilis er en bille i gruppen sivbukker og tilhører familiegruppen bladbiller (Chrysomelidae). Den er ikke registrert i Norge.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Plateumaris consimilis er mellom 9-12 mm lang. Kroppen er langsmal og ikke så oval som bladbillene ofte er. Den er metallisk farget i ulike nyanser av messing- og bronsefarge. Bakkroppen smalner bakover. Hodet er fremover-rettet. Beina er forholdsvis lange.

Mange av artene i slekten Plateumaris, er svært like hverandre og sikker artsbestemmelse kan bare skje ved undersøkelse av genitaliene.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Både larvene og de voksne (imago) billene finnes nær ferskvann hvor de lever av å spise blad på næringsplanten. Larvene lever under vannoverflaten. De voksne er særlig aktive i solskinn.

Plateumaris consimilis tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er radikalt forskjellige fra de voksne i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadie, en hvileperiode, der billens indre og ytre organer endres.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Fauna Europaea - besøksdato: 27. februar 2010

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]