Pirates of the Caribbean: At World’s End

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pirates of the Caribbean:
At World's End
orig. Pirates of the Caribbean:
At World's End
Generell informasjon
SjangerEventyrfilm
Utgivelsesår19. mai 2007
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGore Verbinski
ProdusentJerry Bruckheimer
ManusforfatterTed Elliott
Terry Rossio
Foran kamera
MedvirkendeJohnny Depp
Geoffrey Rush
Orlando Bloom
Keira Knightley
Jonathan Pryce
Bill Nighy
Tom Hollander
Jack Davenport
Naomi Harris
Prod.selskapWalt Disney Pictures, Buena Vista Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Pirates of the Caribbean: At World's End er den tredje spillefilmen basert på Pirates of the Caribbean-attraksjonene i flere Disneyparker. Filmen hadde norgespremiere 25. mai 2007. Filmen er oppfølgeren til filmene Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl og Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kaptein Barbossa, Will Turner og Elizabeth Swann seiler til verdens ende for å hente Jack Sparrow og The Black Pearl fra Davy Jones' Locker, og deretter seile til Shipwreck Island for å samle en allianse av alle verdens sjørøverhøvdinger. Etter at Barbossas forslag om å frigjøre gudinnen Calypso fra hennes menneskelige form blir nedstemt, så blir Elizabeth Swann valgt til piratkonge etter at Jack bryter tradisjonen med at alle høvdingene stemmer på seg selv. Hun gir ordre om at piratene skal kjempe mot Beckett. Etter at piratene blir overrasket av en kjempearmada av skip fra East India Company så frigjør Barbossa Calypso i et rituale. Hun er rasende på Davy Jones og skaper en malstrøm som The Black Pearl og The Flying Dutchman blir dratt inn i. Etter en hard kamp blir Will stukket i brystet av Davy Jones, og for å redde livet hans, hjelper Jack og Elizabeth han med å stikke ett sverd i Jones sitt hjerte. Dermed blir Will den nye kapteinen på The Flying Dutchman. Mannskapet på Den Flyvende Hollender skjærer ut Wills hjerte og legger det i Dead Man's Chest. Sammen med Jack på Den Sorte Perle, senker Will Becketts skip og dreper Beckett.

På grunn av at Will nå er kaptein på den flyvende hollender må han tilbringe de neste 10 årene på sjøen. Will og Elizabeth tilbringer en dag på stranden før han må reise for å starte sitt nye liv. Will gir Dead Man's Chest til Elizabeth for at hun skal passe på den. Barbossa tar over kommandoen av Den Sorte Perle og forlater Jack og Gibbs i Tortuga, og seiler for å finne ungdomskilden. Men Jack har allerede tatt kartet og seiler ut i en liten båt for å finne den selv.

Etter rulleteksten får vi et glimt ti år fram i tid, der vi ser at Will igjen treffer Elizabeth og deres sønn, William III. Manusforfatterne har bekreftet at Will ved Elizabeths trofasthet blir befridd fra forbannelsen og kan være med henne og sønnen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Johnny Depp (Kaptein Jack Sparrow)
Orlando Bloom (William "Will" Turner)
Keira Knightley (Elizabeth Swann)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]