William «Bootstrap Bill» Turner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Stellan Skarsgård.

William «Bootstrap Bill» Turner er en pirat fra filmene om Pirates of the Carribean, han portretteres av den svenske skuespilleren Stellan Skarsgård. Bootstrap Bill får vi høre om i den første filmen, men først i andre film får vi sett ham som mannskap på spøkelsesskipet «Den flygende hollender». I tredje film Pirates of the Caribbean: At World's End har Will Turner blitt kaptein på «Den flygende hollender» og «Bootstrap» får et nærmere forhold til sønnen.

Utdypende bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han var en gang mannskap på «The Black Pearl» under kaptein Jack Sparrow. Når Sparrows førstestyrmann, Hector Barbossa, ledet et mytteri mot Sparrow, var Bootstrap den eneste som ikke deltok. Resten av mannskapet får en forbannelse over seg, etter å ha stjålet gull som tidligere tilhørte aztekere. De er nødt til å finne alt gullet, og returnere det, før de kan bli kvitt forbannelsen. Men «Bootstrap» sender sin mynt til sin unge sønn William Turner. Dermed klarer ikke mannskapet å finne mynten, og dermed forblir de forbannet for alltid. Denne handlingen gjorde Barbossa rasende, og han straffet Bootstrap ved å knytte støvel-stroppene hans til en kanon, og kaste ham over bord. På grunn av forbannelsen kunne ikke Bootstrap dø, og han ble tvunget til å lide konstant på grunn av oksygen-mangel og knusende trykk på havets bunn. 10 år senere, en gang før hendelsene i den første filmen, blir Bootstrap oppdaget av Davy Jones, kaptein på Den Flyvende Hollender.

Jones tilbyr å redde ham fra hans skjebne, i bytte for hundre års arbeid på Den Flyvende Hollender. Bootstrap aksepterer, og blir underlagt forbannelsen til Hollenderen. Fordi Davy Jones har sviktet løftet sitt om å ta vare på sjelene til alle som har dødd på havet, forvandles han og mannskapet sakte til sjødyr. Han dukker først opp i Dead Man's Chest, hvor han blir sendt for å minne Sparrow om gjelden hans til Jones. Bootstrap blir etter hvert gjenforent med sønnen Will på Den Flyvende Hollender, hvor Bootstrap får i oppgave å piske Will. Til tross for piskingen knytter Bootstrap og Will etter hvert nærmere bånd. Bootstrap hjelper til slutt Will med å stjele nøkkelen til Dead Man's Chest fra en sovende Jones. Men dette kommer på bekostning av å overgi sjelen hans til Jones for all evighet. Til tross for at Bootstrap innrømmer at han hadde forlatt sønnen sin i ung alder, og ikke fortjener frelse, lover Will å frigjøre faren sin fra Jones.

Imidlertid oppdager Jones dette, og straffer Bootstrap ved å tvinge ham til å se Kraken ødelegge Edinburgh Trader - skipet som huser Will. Etter denne ødeleggelsen beordrer Jones at Bootstrap skal låses inne på skipet. Bootstrap tror at Will har omkommet på skipet. På grunn av sorg, og effekten av den flygende hollenderens forbannelse, begynner Bootstrap å miste sin menneskelighet - og bli absorbert i skipets skrog. Han sliter med vrangforestillinger. I At World's End blir Elizabeth Swann innelåst i samme fengsel som Bootstrap. Hun forteller ham at Will overlevde, og at han vil kommer til å redde faren sin så snart han kan.

Men Bootstrap glemmer denne samtalen deres nærmest umiddelbart. Senere, når admiral James Norrington hjelper Elizabeth og de andre fangene å rømme fra skipet, varsler Bootstrap resten av mannskapet. I sin vrangforestilling går Bootstrap til angrep på Norrington. Dette vinner tilsynelatende Davy Jones sin tillit, ettersom Jones ikke beordrer ham til å bli fengslet igjen etterpå. I den siste kampen mot Davy Jones og Cutler Beckett, kjemper Bootstrap - fremdeles under vrangforestillinger - mot sin egen sønn, uten å gjenkjenne ham. Han kjenner igjen Will først etter å ha sett Jones knivstikke ham.

Etter at Davy Jones dør og forsvinner kutter Bootstrap og mannskapet ut Wills hjerte for å plassere det i kisten. Dette gjør Will til den nye kapteinen på Flyvende Hollender. Etter kampens slutt tilbyr Will faren sin muligheten til å forlate skipet, og leve et normalt liv. Men Bootstrap, som ønsker å gjøre opp for å ha forlatt Will som barn, velger å bli værende sammen med sønnen sin om bord på Den Flyvende Hollenderen. Etter fødselen til Henry Turner, blir Bootstrap Bill bestefar. Han blir også svigerfar til Elizabeth Swann, etter hennes bryllup med Will Turner.