Percy Fawcett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Percy Fawcett (født 18. august 1867 i Devon, England, død i 1925) var en britisk artilleri-offiser, arkeolog, ingeniør og søramerikansk oppdagelsesreisende.

Fawcett`s første ekspedisjon til Sør-Amerika var i 1906 da da han var 39 år gammel, da han reiste til Brasil for å kartlegge jungelen på grensen mellom Brasil og Bolivia. Fawcett gjorde syv ekspedisjoner til Sør-Amerika mellom 1906 og 1924. Han ble i stor grad tatt godt tatt imot av lokalbefolkningen på grunn av hans mange gaver, tålmodighet og høflig oppførsel. Fawcett ble kalt tilbake til aktiv tjeneste i Storbritannia ved utbruddet av første verdenskrig, og han kjempet ved Flandern, og han ledet en artilleri-brigade til tross for at han på dette tidspunktet nærmet seg femti år.

Etter krigen vendte Fawcett tilbake til Brasil for å studere det lokale dyrelivet og arkeologi. Sammen med sin eldste sønn, forsvant Fawcett under hittil ukjente omstendigheter i 1925 under en ekspedisjon for å finne den gammel tapt byen El Dorado eller The city of Z i den store uutforskede jungelen i Brasil. Det er sannsynlig å tro at de døde av naturlige årsaker i den brasilianske jungelen. Det finnes diverse rykter som ikke kan verifiseres, som blant annet omhandler en teori om at Fawcett hadde blitt drept av indianere eller ville dyr, eller at han hadde mistet hukommelsen og levde resten av sitt liv som sjef for en stamme av kannibaler.

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)