Hopp til innhold

Pendle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pendle kan også referere til Pendling.
Pendle

Kart over Pendle
Vist i Lancashire

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionNordvest-England
Adm. grevskapLancashire
Seremonielt grevskapLancashire
StatusDistrikt
Grunnlagt1. april 1974
Adm. senterNelson
Areal169,36 km²
Befolkning89 840 (2014)
Bef.tetthet527 innb./km²
ONS-kode30UJ
Kart
Pendle
53°52′00″N 2°10′00″V

Pendle er et lokalt selvstyre og administrativt distrikt i Lancashire i England. Det grenser mot distriktene Burnley, Ribble Valley, North Yorkshire og West Yorkshire. Administrasjonssenteret er Nelson. I henhold til beregning for midten av 2014 var det en total befolkning på 89 840 innbyggere i distriktet.[1]

Distriktet ble opprettet i 1974 ved sammenslåing av Nelson, Coine, Barnoldswick, Barrowford, Brierfield, Earby, Trawden og deler av Burnley landdistrikt og Skipton landdistrikt.

Historie[rediger | rediger kilde]

Stedsanvnet Pendle kommer fra det kumbriske ordet Pen i betydningen «høyde, ås», og er en referanse til åsen Pendle Hill, lokalisert øst for Lancashire. Således er navnet på det moderne distriktet avledet fra det framtredende landemerket vest for distriktet som allerede i middelalderen ga sin navn til den kongelige skogen som sprer seg østover. Pendle Forest er fortsatt navnet på en betydelig rural del av distriktet, skjønt det for lenge siden opphørt å være en skog (engelsk: forest = «skog»).

De gamle herredømmet av Pendle Forest har vært under Honour of Clitheroe (en eldre betegnelse på en rekke landssteder og herregårder) siden middelalderen, og en adelstittel fortsetter å bli hold i en moderne versjon, baronene av Clitheroe. Pendle College ved Lancaster University har navn også etter området.

Steder i distriktet[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Population estimates for UK mid-2014 analysis tool» (ZIP). Office for National Statistics. 25. juni 2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]