Pemco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pemco AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer976 791 789
Etablert30. september 1996
HovedkontorHenrik Ibsens gate 90
Styreleder Bjørn Erling Knappskog
Adm. dir. Even Ketil Stave
Nettstedpemco.no

Pemco Holding AS er et norskeid handels- og industrikonsern som er aktivt innen fornybar energi, fiskeoppdrett, papir- og emballasjeproduksjon basert på resirkulert råstoff, medisinske og kjemiske hjemmeprodukter, samt fintech og digitalisering. Selskapet er aktivt i 18 land, og hadde i 2017 en omsetning på 2 milliarder kroner og ca. 400 ansatte.[trenger referanse] Selskapet har hovedkontor på Solli plass i Oslo, og ledes av Håkon Knappskog.

Selskapet ble etablert som et oljehandelsselskap under navnet Norwegian Oil Trading AS i 1983, men skiftet navn til Pemco Oil AS året etter.[trenger referanse] I 2001 kjøpte det opp Paus & Paus (grunnlagt 1906), og i årene som fulgte kjøpte det opp bl.a. de svenske selskapene Kemetyl og Petrosol. Kemetyl ble senere solgt igjen. I 2009 kjøpte selskapet Statoils bioenergivirksomhet og dannet Pemco Trepellets, som senere skiftet navn til Pemco Energi og ble solgt til Solør Bioenergi i 2018. I 2012 kjøpte Pemco opp papirindustrifirmaet Peterson (grunnlagt 1801).[trenger referanse]

Pemco Trepellets[rediger | rediger kilde]

Pemco Trepellets (tidligere Statoil Trepellets) er et selskap innen fornybar energi som inngår i Pemco-konsernet.

Selskapet tilbyr biobaserte varmeløsninger, og har[når?] en kapasitet til å produsere cirka 60 000 tonn trepellets per år i egne fabrikker, hvilket tilsvarer omkring 290 GWh. Pemco Trepellets leverer 100 GWh i egne varmesentraler (ferdig varme), og resten i form av trepellets i bulk og sekk.

Selskapet ble solgt fra Statoil til Pemco i 2009.

Selskapet skiftet senere navn til Pemco Energi, og ble i 2018 solgt til Solør Bioenergi.[1]

Tidslinje[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Solør Bioenergi kjøper Pemco Energi – Nobio». nobio.no. Besøkt 25. oktober 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]