Our Hospitality

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Our Hospitality
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, stumfilm
Utgivelsesår1923
NasjonalitetUSA
Lengde64 min.
SpråkEngelsk, ingen (dialog)
Bak kamera
RegiBuster Keaton, John G. Blystone Rediger dette på Wikidata
ManusClyde Bruckman, Jean Havez, Joseph A. Mitchell Rediger dette på Wikidata
TemaHatfield–McCoy feud Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Joseph Schenck
FotoGordon Jennings Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBuster Keaton, Joe Keaton, Natalie Talmadge, Joe Roberts, Edward Coxen Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapMetro-Goldwyn-Mayer Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)19. november 1923
23. desember 1924 (Det tyske riket)[1]
25. november 1923 (Washington D.C., USA)[2]
13. desember 1923 (Canada)[2]
Eksterne lenker

Our Hospitality er en amerikansk stumfilm fra 1923 regissert av Buster Keaton og John G. Blystone.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Canfield-familien og McKay-familiene har kranglet så lenge at ingen lenger husker årsaken til at feiden begynte i utgangspunktet. En stormfull natt i 1810 dreper familiens patriark John McKay og hans rival James Canfield hverandre. Etter ektemannens tragiske dødsfall, bestemmer Johns kone at sønnen Willie ikke burde lide samme skjebne. Hun flytter derfor til New York for å bo hos søsteren sin, som etter morens død oppdrar Willie uten å fortelle ham om familie-feidene deres. Tjue år senere mottar Willie et brev som informerer ham om at farens eiendom nå tilhører ham. Tanten hans forteller ham endelig om feiden, men han bestemmer seg for å returnere til sitt fødested uansett for å kreve arven sin. På togturen møter han en ung kvinne som heter Virginia. De er først sjenerte ovenfor hverandre, men de blir snart bedre kjent med hverandre. Ved deres reisemål blir hun møtt av faren sin og to brødre. Men det viser seg at de tilhører Canfield-familien.

Willie spør uskyldig en av brødrene om hvor McKay-godset ligger. Broren tilbyr å vise ham veien, men han stopper ved hver butikk på leting etter et passende våpen for å skyte den intetanende Willie. Men innen han skaffer seg en pistol, har Willie vandret sin vei. Willie blir veldig skuffet over å oppdage at McKay-familien sin "eiendom" er et nedslitt hjem, ikke det staselige herskapshuset han hadde forestilt seg. Senere møter han imidlertid Virginia, som inviterer ham på kveldsmat. Når han ankommer ønsker Canfield-brødrene å skyte ham, men faren deres nekter å tillate dette så lenge Willie er en gjest i herskapshuset deres. Når Willie overhører en samtale mellom brødrene, innser han til slutt hva slags alvorlige knipe han faktisk befinner seg i.

En prest kommer også til kveldsmat, men før presten skal reise den kvelden regner det alt for mye ute. Patriarken for Canfield-familien insisterer på at presten burde bli værende der over natten, og Willie McKay inviterer seg selv til å gjøre det samme. Neste morgen forsøker Willie å stikke av, men familien til Virginia oppdager snart de to som omfavner hverandre. Joseph Canfield blir imidlertid overtalt av presten til at Willie og Virginia burde få gifte seg, og omsider avslutte hele familie-feiden.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lexikon des internationalen Films[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Internet Movie Database, www.imdb.com, besøkt 21. januar 2023[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Our Hospitality (1923)» (engelsk). Besøkt 18. april 2024. 
  4. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 18. april 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]