Our Brand Is Crisis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Our Brand Is Crisis
Generell informasjon
SjangerKomedie
Drama
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Gordon Green
ProdusentGeorge Clooney
Grant Heslov
ManusforfatterPeter Straughan
Basert påOur Brand Is Crisis
av Rachel Boynton
MusikkDavid Wingo
SjeffotografTim Orr
KlippColin Patton
Foran kamera
MedvirkendeSandra Bullock
Billy Bob Thornton
Anthony Mackie
Zoe Kazan
Scoot McNairy
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Our Brand Is Crisis er et amerikansk dramakomedie fra 2015. Filmen er regissert av David Gordon Green, skrevet av Peter Straughan, og har Sandra Bullock, Billy Bob Thornton, Anthony Mackie, Zoe Kazan og Scoot McNairy i hovedrollene.

Filmen er basert på dokumentarfilmen med samme navn fra 2005, og fokuserer på bruken av amerikanske politiske kampanje-strategier i Sør-Amerika.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2002 ansetter en boliviansk politiker Pedro Castillo et amerikansk politisk konsulent-firma, for å hjelpe ham med å bli valgt som president i Bolivia ved valget i 2002. Firmaet henter inn Jane Bodine (spilt av Sandra Bullock) for å administrere Castillos nye kampanje. Opposisjonens øverste politiske konsulent var hennes tidligere nemesis, den amerikanske Pat Candy (spilt av Billy Bob Thornton)

I Bolivia er den politiske situasjonen veldig anspent: Bodine får vite at en urbefolkning, som er flertall i området, mangler noen reell politisk makt. De protesterer i håp om å innsette større konstitusjonelle reformer, for å få korrekt representasjon. De amerikanske konsulentene kjenner ikke til språket, kulturen eller tradisjonene i Bolivia. Men de blir snart overtalt av Bodine, en utbrent veteran fra amerikansk politikk, til å følge en strategi som inkluderer en sverte-kampanje for å få oppmerksomheten vekk fra deres egen kandidats mangler.

Castillo nekter imidlertid å gi dem tillatelse til å gjennomføre disse planene. Det er først etter at Bodine sørger for distribusjon av flere flygeblad som anklager Castillo for ulike saker fra fortiden, at han går endelig med på å gjøre det samme mot sine politiske motstandere. De amerikanske konsulentene planlegger å skremme opp alle innbyggerne, med det formål å overtale dem til å stemme på det usympatiske, men godt kjente Castillo fremfor noen av de yngre kandidatene fra opposisjonen. De tyr til og med med å publisere fotografier av sine politiske motstandere sammen med nazistisk krigsforbryter Klaus Barbie i bakgrunnen, slik at de må nekte for å være nazist.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]